21 Ιουλίου 2016

Κοινή δήλωση των «8» Τούρκων στρατιωτικών: Ευχαριστούμε τον Ελληνικό λαό! ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ!

Ζητούν συγγνώμη για την αναστάτωση και εκφράζουν ευχαριστίες για τη στήριξη από τον ελληνικό λαό

Σε κοινή δήλωση μέσω της συνηγόρου τους προχ΄πωρησαν σήμερα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που δικάστηκαν σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης για τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στην Ελλάδα και την ηθικής αυτουργίας σε παράνομη πτήση και εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό ενάεριο χώρο.

Στη δήλωση που ανέγνωσε αμέσως μετά το τέλος της δίκης η εκ των συνηγόρων τους κα Κατερίνα Δαπουδάνη, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον ελληνικό λαό για τη στήριξή του και ζητούν συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσαν.
Παράλληλα δήλωσαν πως δεν είχαν καμία σχέση με το πραξικόπημα και ότι εκτελούσαν εντολές.

Ολόκληρή η δήλωσή τους έχει ως εξής:
«Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό για τη στήριξη. Σας ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση που προκαλέσαμε στο ελληνικό κράτος, αλλά δεν είχαμε κάποια άλλη επιλογή. Πιστεύουμε στις δημοκρατικές αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν είχαμε καμία απολύτως ανάμειξη με την απόπειρα πραξικοπήματος. Είμαστε αξιωματικοί του τουρκικού στρατού και είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση όλα αυτά τα χρόνια και αγαπάμε τη χώρα μας. Λυπούμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία». Η κ. Δαπουδάνη μετέφερε και την έκκληση των οκτώ ανδρών προς οποιαδήποτε Μη Κυβερνητική Οργάνωση για στήριξη και βοήθεια.