16 Ιουλίου 2016

Alert! ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΠ'ΤΑ LIDL; Πληροφορίες ότι παραδόθηκε ο αρχηγός των πραξικοπηματιών - Ο Ερντογάν επιστρέφει στην Τουρκία

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς ο αρχηγός του πραξικοπήματος παραδόθηκε στις δυνάμεις ασφαλείας.
Παραλλήλως διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκε εντολή στους στρατιώτες να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες ο Ταγίπ Ερντογάν κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από το οποίο έχουν αποχωρήσει οι στρατιωτικοί και τον έλεγχο έχει ο κόσμος!

Νωρίτερα διεθνή πρακτορεία μετέδιδαν:

Από χώρα σε χώρα αναζητά άσυλο ο Ερντογάν -Μετά το «όχι» της Γερμανίας, κατευθύνεται στη Ρώμη

Ασυλο σε ευρωπαϊκές χώρες φέρεται πως ζητά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία.

Λίγο μετά το διάγγελμά του μέσω Face Time προς τους Τούρκους πολίτες, το NBC, επικαλούμενο αμερικανικές στρατιωτικές πηγές, ανέφερε πως το αεροπλάνο του Τούρκου προέδρου δεν προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, με τον κ. Ερντογάν να ζητά άσυλο στην Γερμανία. Σύμφωνα με πηγές των ΗΠΑ, το αίτημα του Ερντογάν για άσυλο στη Γερμανία απορρίφθηκε.

Λίγη ώρα, αργότερα το Ria μετέδωσε πως ο Τούρκος πρόεδρος κατευθύνεται προς τη Ρώμη. Πριν λίγο, όμως, η ίδια η Rai υπογράμμισε ότι μια ακόμη εναλλακτική θα μπορούσε να είναι το αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Γιλντιρίμ: Τρομοκράτες και προδότες όσοι συμμετείχαν στο πραξικόπημα

Θα αντιμετωπιστούν με τον τρόπο που τους αρμόζει, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός

«Τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ το «στρατιωτικό πραξικόπημα των λοχαγών», όπως αναμένεται να μείνει στην ιστορία, το οποίο εκδηλώθηκε την Παρασκευή αργά το βράδυ, ενώ αποκάλεσε «προδότες» όσους συμμετείχαν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αντιμετωπιστούν με τον τρόπο που τους αρμόζει.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι η στρατιωτική ηγεσία έδωσε εντολή στους πραξικοπηματίες στρατιώτες να επιστρέψουν στις βάσεις τους. Δήλωσε, δε, πως πίσω από αυτήν την «ειδεχθή και απαράδεκτη» ενέργεια, βρίσκονται «συμμορίες» και «παράνομες ομάδες», σκοπός των οποίων ήταν να ρίξουν την κυβέρνηση.

Ο Τούρκος επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων, με τη σειρά του, τόνισε πως «δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία», καθώς το πραξικόπημα στηρίχθηκε σε «μία μικρή ομάδα» του στρατού.

Ποιοί κρύβονται πίσω από το πραξικόπημα 

Ο πρώην νομικός σύμβουλος του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας συνταγματάρχης Μουχαρέμ Κοσέ, ο οποίος αποπέμφθηκε πριν από λίγο καιρό, είναι ο εγκέφαλος του πραξικοπήματος, υποστηρίζει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, μεταξύ των πραξικοπηματιών υπάρχουν, άλλος ένας συνταγματάρχης, ένας αντισυνταγματάρχης και ένας ταγματάρχης. Το «Ανατολή» αναφέρει ότι έχουν ήδη συλληφθεί κάποιοι από τους πραξικοπηματίες.

Το πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι στην 'Αγκυρα σκοτώθηκαν 17 αστυνομικοί κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με στρατιωτικούς.

Η κατάσταση είναι αρκετά περίεργη, αφού πριν από μερικά λεπτά ο διοικητής του 3ου σώματος στρατού στρατηγός  Ερνταλ Οζτούρκ έκανε δήλωση στο τηλεοπτικό κανάλι NTV και μέσω του καναλιού, κάλεσε τους στρατιώτες που ανήκουν στο 3ο Σώμα, να επιστρέψουν στα στρατόπεδά τους.