07 Ιουλίου 2016

ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΑΛΕΞΗ ΑΜΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ! Καχυποψία στο Μέγαρο Μαξίμου για τα ταξίδια Μητσοτάκη στο εξωτερικό

Με μεγάλη καχυποψία αντιμετωπίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου την κινητικότητα που αναπτύσσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς εκτιμάται ότι την ώρα που η χώρα είναι έτοιμη να κάνει στη στροφή προς την έξοδο από την κρίση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης "αποσταθεροποιεί" τη θετική εικόνα που διαμορφώνεται για την Ελλάδα.
Χαρακτηριστική προς αυτή την κατεύθυνση είναι η θέση που εξέφρασε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκης μιλώντας στη Βουλή, λέγοντας μεταξύ άλλων "Είναι θετικό ότι ο κ. Μητσοτάκης ενημερώνει για τις θέσεις του τους διεθνείς επενδυτές. Ελπίζω ότι τους ενημερώνει και για το νέο περιβάλλον σταθερότητας που εμπεδώνεται στην ελληνική οικονομία και τις ευκαιρίες που υπάρχουν. Αλλά και αν δεν το κάνει, την ίδια δουλειά κάνουμε και εμείς".

Την επόμενη εβδομάδα σημείωσε με νόημα "θα είμαι εγώ στο εξωτερικό για συναντήσεις με τους ίδιους ανθρώπους και χωρίς να σηκώσω την σκόνη που σήκωσε ο πρόεδρος της ΝΔ", τον οποίο προ-κάλεσε "να κοινοποιήσει τις θέσεις που κοινοποιεί στους ξένους επενδυτές, γιατί ο λαός δεν έχει καθαρή εικόνα για τις θέσεις τους".

Η επιστροφή πάντως του πρωθυπουργού από την Κίνα σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας κρίσιμης περιόδου για τη χώρα ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης σε συνδυασμό μάλιστα με τις ραγδαίες εξελίξεις στην αγορά, στις τράπεζες, τον τουρισμό και τις κοινωνικές αντιδράσεις που αναμένονται ενώ παράλληλα το brexit και η διαφαινόμενη παράλληλα με την τραπεζική κρίση στην Ιταλία.

Ο κ. Τσίπρας επέστρεψε με γεμάτες τις μπαταρίες του από την επίσκεψη του στην Κίνα καθώς κατά την επιστροφή του δεν έκρυψε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του τονίζοντας "οι ξένοι δίνουν πλέον ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα" και πως "η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό έχει αλλάξει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο".

Το ζητούμενο πάντως για τον πρωθυπουργό είναι πλέον αν ο ίδιος και η κυβέρνηση του έχουν την ψήφο εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας που εξακολουθεί να πληρώνει το μάρμαρο και γι΄αυτό το λόγο η αλλαγή του εκλογικού νόμου, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η διαπραγμάτευση για τις εργασιακές σχέσεις, ακόμη και οι αλλαγές στην κυβέρνηση εν ευθέτω χρόνω, θα αποτελέσουν κινήσεις με σκοπό πειστεί η κομματική και εκλογική βάση πρωτίστως ότι η πυξίδα της κυβέρνησης και του κόμματος εξακολουθεί να δείχνει...αριστερά.

Α. ΜΑΡΑΘΙΑΣ
newsit.gr