16 Ιουλίου 2016

Τι απαντά το ΓΕΕΘΑ για το τούρκικο ελικόπτερο που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη; Ποιοι επέβαιναν σ'αυτό;

«Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 11:51 της 16/7, σας γνωρίζεται ότι...
προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΕΘΑ.

Το Τουρκικό ελικόπτερο Blackhawk προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» και είχε συνολικά 8 επιβάτες, επτά εκ των οποίων είναι στελέχη της τουρκικής αεροπορίας ενώ ο ένας φορούσε πολιτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες είναι τρεις ταγματάρχες, τρεις λοχαγοί και δύο αρχιλοχίες.

Το πλήρωμα φέρεται να επικαλέστηκε βλάβη και ζήτησε άδεια για να προσγειωθεί. Τα οκτώ μέλη του πληρώματος αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Τα μέλη του πληρώματος οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, ενώ το στρατιωτικό ελικόπτερο που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 11.50, φυλάσσεται.

Στο τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Black Hawk, που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο "Δημόκριτος" τηςΑλεξανδρούπολης νωρίτερα σήμερα, επέβαιναν τρεις ταγματάρχες, τρεις λοχαγοί και δύο αρχιλοχίες, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ.