29 Ιουλίου 2016

Καψής: Ψευδέστατη η διαρροή Μαξίμου για έλλειψη φορολογικής ενημερότητας-Τι απαντά η ΓΓΕ

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega Μανώλη Καψή και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για το Mega.

«Ψευδέστατη» χαρακτηρίζει ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης Mega, Μανώλης Καψής «την είδηση για δήθεν απουσία φορολογικής ενημερότητας της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε και των μετόχων της εταιρίας».

Σύμφωνα με επιστολή του κ. Καψή στο ΑΠΕ- ΜΠΕ «αποκαλύπτει περίτρανα, τη συστηματική προσπάθεια των κυβερνητικών κύκλων, να βάλλουν λουκέτο στο Mega»

Η επιστολή του Μανώλη Καψή έχει ως εξής:

«Η είδηση για δήθεν απουσία φορολογικής ενημερότητας της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε και των μετόχων της εταιρίας, είναι ψευδέστατη. Αποκαλύπτει περίτρανα, την συστηματική προσπάθεια των κυβερνητικών κύκλων, να βάλλουν λουκέτο στο Mega».

Η ανακοίνωση της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ενημερώνει το κοινό και τους φορείς προς αποκατάσταση της αλήθειας ότι:
Στην έγκριση του πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού (Αρ.Πρωτ.178/19-7-2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο,
(https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%986%CE%A3465%CE%99%CE%A7...) μεταξύ των λόγων που αναφέρονται για την μη προεπιλογή της εταιρείας «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (MEGA CHANNEL)» στη τελευταία σελίδα περιλαμβάνονται και τα εξής:
1- κγ) Ο μέτοχος Prime Applications Ανώνυμη Εταιρεία δεν προσκόμισε
φορολογική ενημερότητα.
2- κδ) Ο μέτοχος Prime Applications Ανώνυμη Εταιρεία, η Πήγασος
Εκδοτική ΑΕ και η υποψήφια εταιρεία δεν προσκόμισαν ασφαλιστική
ενημερότητα.
3- κε) Ο μέτοχος Prime Applications Ανώνυμη Εταιρεία, η Πήγασος
Εκδοτική ΑΕ και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ΑΕ δεν
προσκόμισαν τραπεζική ενημερότητα.
Επαναλαμβάνουμε ότι τα παραπάνω είναι ήδη δημοσιευμένα.
Σε κάθε περίπτωση, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας απηύθυνε προς την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού ερώτημα θεραπείας για όλους τους ενδιαφερόμενους που αποκλείστηκαν.