04 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΔΙΝΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ! Κατρούγκαλος: Το κόψιμο του ΕΚΑΣ δεν το ψήφισε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε για το ΕΚΑΣ και την εθνική σύνταξη, η οποία όπως τόνισε «καλύπτει αποτελεσματικότερα την ανάγκη να προστατευτούν οι συνταξιούχοι από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό».

«Δεν μπορέσαμε να σώσουμε το ΕΚΑΣ στον αναγκαστικό συμβιβασμό που κάναμε και είναι κακό ότι κόβεται» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ενώ συνέχισε λέγοντας:

Πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι η κατάργηση του ΕΚΑΣ ψηφίστηκε και με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Εμείς αυτό το είχαμε ως δεδομένο.

Επιπροσθέτως, τόνισε ότι η κυβέρνηση αντικατέστησε το ΕΚΑΣ με την εθνική σύνταξη, που, όπως είπε ο υπουργός «καλύπτει αποτελεσματικότερα την ανάγκη να προστατευτούν οι συνταξιούχοι από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό».

«Η εθνική σύνταξη είναι καλύτερη από το ΕΚΑΣ γιατί δίνεται σε όλους χωρίς έλεγχο εισοδημάτων. Είναι αλήθεια όμως ότι η εθνική σύνταξη θα αρχίσει να αφορά αυτούς που παίρνουν σήμερα το ΕΚΑΣ μετά το 2018» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε:    «Προσπαθούμε να δώσουμε ισοδύναμα σε αυτούς που χάνουν το ΕΚΑΣ και βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Το πρώτο μέτρο που πήραμε ήδη είναι ότι εξασφαλίσαμε πως θα παίρνουν τα φάρμακά τους με χαμηλή φαρμακευτική δαπάνη. Και θα σκεφτούμε από το κοινωνικό πλεόνασμα, τι μπορούμε να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους».