07 Ιουλίου 2016

ΤΟΥ΅ΘΕΩΡΕΙ ΜΑΛ@ΚΕΣ! Ο Καμμένος θα τους κόψει τα επιδόματα για να πουλήσει παραμύθι ότι δεν τους κόβει τους μισθούς

Νέο σοκ περιμένει τους στρατιωτικούς, καθώς ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (αν ισχύουν όσα διαρρέει ο βουλευτής της ΝΔ, Αθανάσιος Δαβάκης) σχεδιάζει να περικόψει επιδόματα και μισθούς, προκειμένου να μην εφαρμοστεί το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Δαβάκη (ο οποίος έχει στα χέρια του το έγγραφο με τους κωδικούς που θα περικόψει ο Πάνος Καμμένος) ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει βάλει στο στόχαστρο 7 κωδικούς εκ των οποίων οι 4 αφορούν επιδόματα επιχειρησιακής ετοιμότητας, κινδύνου, αλλοδαπής, κίνησης και διαμονής.  Ο ένας κωδικός κάνει λόγο γενικά για μισθούς και ο τελευταίος σχετίζεται με την πληρωμή συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι ειδικά το επίδομα επιχειρησιακής ετοιμότητας δίνεται σε στελέχη στην παραμεθόριο, ενώ το επίδομα κινδύνου σε πιλότους, αλεξιπτωτιστές, ναρκαλιευτές και πλήρωμα υποβρυχίων, στελέχη ειδικών αποστολών!

Πέραν τούτο ερωτηματικά προκύπτουν από το κατά πόσον η τρόικα έχει δώσει το πράσινο φως στην μείωση κατά 18.000.000 ευρώ των εξοπλιστικών προγραμμάτων, δεδομένου ότι παλαιότερα είχε διαφωνήσει με κάτι τέτοιο. «Είναι ηθικό να κόβει επιδόματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αντί να τα επιβραβεύει για τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται», αναρωτιέται με νόημα ο κ. Δαβάκης.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο κ. Καμμένος οφείλει να εξοικονομήσει περί τα 27 εκατομμύρια ευρώ για το 2017 κι άλλα τόσα για το 2018, προκειμένου να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια, ενώ το ίδιο ποσό πρέπει να περικόψουν τα Υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης.

Αλέξανδρος Διαμάντης
http://www.liberal.gr/arthro/63442/epikairotita/2016/perikopes-se-misthous-kai-epidomata-stratiotikon-gia-na-isonsoseisin-ta-eidika-misthologia-schediazei-o-p-kammenos.html