12 Ιουλίου 2016

Σκληρές εικόνες: Πολίτες βεβήλωσαν τη σορό εμπόρου ναρκωτικών!

Οι πολίτες τύλιξαν το πρόσωπο του νεκρού με μονωτική ταινία, ενώ στο στήθος του κρέμασαν μια ταμπέλα με τη λέξη «διακινητής»
Σκηνές πρωτοφανούς βίας εκτυλίχθηκαν στη Μανίλα των Φιλιππίνων την περασμένη Παρασκευή, καθώς πολίτες βεβήλωσαν το νεκρό σώμα εμπόρου ναρκωτικών στους δρόμους της πόλης.
Πιο συγκεκριμένα, τύλιξαν το πρόσωπο του νεκρού με μονωτική ταινία, ενώ στο στήθος του κρέμασαν μια ταμπέλα με τη λέξη «διακινητής».


Μάλιστα, οι πράξεις αυτές προήλθαν από παρότρυνση του προέδρου της χώρας, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος έχει επανειλημμένως καλέσει τους Φιλιππινέζους να σκοτώσουν οποιονδήποτε ανακαλύψουν ή υποπτευθούν πως είναι έμπορος ναρκωτικών.


Γεγονός είναι, άλλωστε, πως μετά από την εκλογή του Ντουτέρτε τον περασμένο Μάιο, η αστυνομία έχει σκοτώσει περισσότερους από 110 υπόπτους για εμπλοκή στην εμπορεία ναρκωτικών ουσιών.

Εκτός από τον επίσημο αριθμό νεκρών υπόπτων, πολλοί ακόμα είναι οι νεκροί που δεν έχουν δολοφονηθεί από απλούς πολίτες και βρίσκονται στους δρόμους της χώρας, με ταμπέλες που τους ανακηρύσσουν διακινητές ναρκωτικών.


Μετά την «εκτόξευση» του αριθμού των νεκρών έχει προκληθεί ιδιαίτερη ανησυχία στους δικηγόρους που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι οποίοι υποστηρίζουν πως ο πόλεμος ενάντια στο έγκλημα, που έχει κηρύξει ο πρόεδρος Ντουτέρτε, έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της πολιτείας.

Από την πλευρά του ο γενικός δικηγόρος του κράτους, Χοσέ Καλίδα, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου την Δευτέρα: «Για μένα, δεν είναι αρκετό. Πόσοι είναι χρήστες ή έμποροι ναρκωτικών στις Φιλιππίνες; Τα χωριά μας είναι βουτηγμένα στα ναρκωτικά».