22 Ιουλίου 2016

Πρωτοφανής εξευτελισμός Τσίπρα-Καμμένου: Ο διαγωνισμός για το ΤΧΣ θα γίνει στην… Ουγγαρία

Mία ημέρα μετά την  παραίτηση Μιχάλη Σάλλα από τα ηνία του Ομίλου Πειραιώς ( θα παραμείνει ως Επίτιμος πρόεδρος), δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση νέου διευθύνοντος συμβούλου που αναζητά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), μετά την παραίτηση του κ. Αρη Ξενόφου, μαζί με των άλλων δύο μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου, κ.κ.Γ. Κουτσού (αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος) και Α. Γάγγαλη (μέλος).

Για λογαριασμό του Ταμείου, την προκύρυξη έχει διοργανώσει η ΚornFerry Oυγγαρίας, η οποία θα παραλάβει τις αιτήσεις μέχρι 25 Αυγούστου (καταληκτική ημερομηνία).

Είναι παραπάνω από σαφές ότι το Ταμείο δεν μπορεί ουσιαστικά να λειτουργήσει χωρίς την τριμελή Εκτελεστική Επιτροπή (αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Επιτροπή), παρά το εννεαμελές Γενικό του Συμβούλιο, στο οποίο πρόεδρος είναι ο κ. Γ. Μιχελής.

Η λειτουργία του Ταμείου στο βαθμό της λήψης στρατηγικών αποφάσεων είναι δυαδική ( δύο όργανα).

Μετά τη συλλογή αιτήσεων από το σύμβουλο του Ταμείου, η Επιτροπή Επιλογής θα συνθέσει μία shortlist με τα ονόματα που θα έχει προεπιλέξει και θα την κοινοποιήσει στον Υπουργό Οικονομικών, που θα λάβει την τελική απόφαση για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου

http://www.lykavitos.gr/archives/418916