13 Ιουλίου 2016

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΛΕΜΕ! Η νέα εισαγγελέας ΑΠ απολογήθηκε στον Τσίπρακαι διέταξε Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ του φταίει ο Ντογιάκος

Με την κυβέρνηση να είναι σε αντιπαράθεση με τη Δικαιοσύνη, έπειτα από την επ' αόριστον αναβολή της δίκης Siemens, ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε στο Μαξίμου τη νέα εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η Ξένια Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι έχει ξεκινήσει η διερεύνηση για το ποιος ευθύνεται για την εμπλοκή στη συνέχιση της πολύκροτης δίκης.

Παράλληλα σήμερα ο κ. Τσίπρας δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και τη νέα Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου.

Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για την αναβολή της δίκης της Siemens
Παναγιώτης Τσιμπούκης

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένια Δημητρίου, διέταξε τη διενέργεια άμεσης πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένια Δημητρίου, διέταξε τη διενέργεια άμεσης πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στην αναβολή της πολύκροτης δίκης της επ αόριστον.

«Παρακαλούμε να διενεργήσετε άμεσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση», αναφέρει στην έγγραφη παραγγελία της η κυρία Δημητρίου.

Η έρευνα ανατέθηκε στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννα Ζαϊρη.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Δημητρίου σήμερα το πρωί ενημέρωσε στο Μαξίμου τον Πρωθυπουργό ότι έχει ξεκινήσει η διερεύνηση για το ποιος ευθύνεται για την εμπλοκή στη συνέχιση δίκης.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ντογιάκο ονοματίζει το Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση Siemens
Του Βασίλη Σκουρή

Σφοδρή επίθεση εναντίον του επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση Siemens. «Ως κυβέρνηση είμαστε εντάξει στο θέμα των μεταφράσεων», τονίζει χαρακτηριστικά ανώτερη κυβερνητική πηγή.

«Ο Εισαγγελέας Εφετών είτε έχει κάνει παράλειψη, είτε έχει κάνει μεθόδευση. Ο κ. Ντογιάκος όμως, είναι πολύ καλός νομικός για να έχει κάνει παράλειψη. Οι ευθύνες να αναζητηθούν εκεί».

Ταυτόχρονα, η ίδια κυβερνητική πηγή κατηγορεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι καταλογίζουν στην κυβέρνηση μεθόδευση προκειμένου να «βάλουν πλάτη στον Ντογιάκο».

Το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί για απύθμενο θράσος τη ΝΔ και ιδίως την πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, υπενθυμίζοντας την υπόθεση Χριστοφοράκου, καθώς και το ΠΑΣΟΚ που όπως αναφέρουν «πήρε σακούλες με λεφτά από τη Siemens».

Σε εξέλιξη πειθαρχική διερεύνηση

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πειθαρχική διερεύνηση του ζητήματος.

Πηγή: real.gr