14 Ιουλίου 2016

Βουλευτές ΝΔ: Ανοχή της κυβέρνησης στις εισβολές αναρχικών σε δημόσια κτίρια και μετρό

Με την κορυφαία διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, της κατάθεσης επίκαιρης επερώτησης, φέρνει η ΝΔ το θέμα των εισβολών αναρχικών και ακροαριστερών σε δημόσια κτήρια και υπηρεσία.

Την επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπογράφει ο συντονιστής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, και 16 ακόμη "γαλάζιοι" βουλευτές επισημαίνοντας πως τα «νοσηρά για μια συνεταγμένη πολιτεία φαινόμενα ανομίας, παραβατικότητας και εν γένει εγκληματικότητας διαρκώς αυξάνονται εδώ και 1,5 χρόνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».
Χαρακτηριστικά αναφέρουν τις εισβολές στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, στην Βουλή των Ελλήνων, στο ΤΑΙΠΕΔ, στην ΕΡΤ, στους σταθμούς ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ, στο Αεροδρόμιο, σε δημόσιες και κοινοφελείς υπηρεσίες αλλά και στην μετατροπή σε άβατο των Εξαρχείων και της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.
Οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν να πληροφορηθούν από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών για ποιο λόγο και αιτία υπάρχει αυτή η στάση ανοχής της κυβέρνησης, εάν θα περιφρουρηθούν τα κτήρια του Δημοσίου και των δημόσιων υπηρεσιών, ενώ για τα προβλήματα στα Εξάρχεια ερωτούν εάν θα ληφθούν μέτρα, εάν θα ενισχυθεί το ΑΤ Εξαρχείων ή θα μετακινηθεί και αυτό όπως έγινε με το κατάστημα του ΕΛΤΑ στην περιοχή και με τις στάσεις του ΟΑΣΑ. Καθώς και εάν θα ανασυσταθεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ της ΕΛΑΣ, όπως και εάν θα οδηγηθεί ποτέ κανείς από τους γνωστούς- αγνώστους στην Δικαιοσύνη.