21 Ιουλίου 2016

Δένδιας προς Χρυσή Αυγή: Γελοιότητες τα όσα ειπώθηκαν

Τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν από μάρτυρα κατά τη δίκη μελών της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα χαρακτηρίζει ως «γελοιότητες» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Δένδιας: «Τα όσα ειπώθηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής περί δήθεν επίσκεψης και «έρευνάς» μου για τον φόνο του Παύλου Φύσσα, σε…  εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, είναι γελοιότητες».

Να υπενθυμίσουμε ότι η υπεράσπιση κάποιων εκ των κατηγορούμενων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κατέθεσαν αίτημα να κληθεί να καταθέσει στη δίκη ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας και μάλιστα αφορμή στάθηκε η κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Χρηστίδη, ιδιοκτήτη εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής επί της Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, ο οποίος αναφέρθηκε σε επίσκεψη του τότε υπουργού, την επομένη ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Όπως υποστηρίζει ο συγκεκριμένος μάρτυρας την επομένη ημέρα του φόνου ο κ. Δένδιας είχε μεταβεί στον τόπο που συνέβησαν τα γεγονότα που οδήγησαν στην δολοφονία του μουσικού και είχαν επισκεφθεί και το κατάστημά του, αναζητώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας. Κατά τους συνηγόρους των κατηγορουμένων βουλευτών, η επίσκεψη του υπουργού συνιστά παρέμβαση σε αστυνομική έρευνα.