15 Ιουλίου 2016

Μούγγα για τους ισλαμιστές τρομοκράτες οι ΣΥΡΙΖΑίοι-Κάνουν δηλώσεις για τη Νίκαια και μιλάνε για πρόσφυγες, Δημοκρατία και συνεργασία

Καμία αναφορά στην τρομοκρατία του Ισλάμ από τους ΣΥΡΙΖαίους που μόνο τους μέλημα φαίνεται πως είναι να μην ταυτιστούν οι ισλαμιστές λαθρομετανάστες με τις τρομοκρατικές ενέργειες...

Διαβάστε τι δήλωσαν:

Φίλης για την Νίκαια: Αυτού του είδους οι πράξεις μπορεί να έχουν ως θύματα τους πρόσφυγες

Τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης.

«Συλλυπούμαστε το γαλλικό λαό και τους συγγενείς των θυμάτων», είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι η νέα τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία έσπειρε ξανά το θάνατο και το φόβο.


«Αυτού του είδους οι πράξεις, εκτός των άλλων, μπορεί να έχουν ως θύματα τους πρόσφυγες», συνέχισε ο κ. Φίλης, «γιατί δημιουργείται μια λανθασμένη εντύπωση στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ότι οι πρόσφυγες είναι δυνάμει τρομοκράτες. Πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι οι πρόσφυγες είναι θύματα των τρομοκρατών του ISIS και με αυτή την έννοια, o ISIS προσφέρει τη χειρότερη υπηρεσία, όχι μόνο γιατί ξεριζώνει τους ανθρώπους από τις χώρες τους με τον πόλεμο, αλλά και γιατί δημιουργεί δυστυχώς ένα αρνητικό πλαίσιο ένταξης των προσφύγων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Μπαλτάς για την επίθεση στη Νίκαια: Τέτοια χτυπήματα δεν κάμπτουν, αλλά ενισχύουν το δημοκρατικό αίσθημα

Την οδύνη του για τους νεκρούς από την επίθεση στη Νίκαια, καθώς και τη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης στον γαλλικό λαό, εξέφρασε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

«Τέτοια χτυπήματα αντί να κάμπτουν το δημοκρατικό αίσθημα, το ενισχύουν» υπογράμμισε ο κ. Μπαλτάς.

ΣΥΡΙΖΑ για το χτύπημα στη Νίκαια: Eυθεία επίθεση στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής Ευρώπης

«Η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία, την ημέρα του εορτασμού της Γαλλικής Επανάστασης, συνιστά ευθεία επίθεση στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής Ευρώπης, του Διαφωτισμού και της νεωτερικότητας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον γαλλικό λαό και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τούτες τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες για τη Γαλλία αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, είναι αναγκαίο να επικρατήσει το πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, τόσο στο ευρωπαϊκό όσο και στο διεθνές επίπεδο. Είναι καθήκον όλων των προοδευτικών δυνάμεων να περιφρουρήσουν τη δημοκρατία και να απομονώσουν τις δυνάμεις που ποντάρουν στο μίσος και επιδιώκουν την εθνική περιχαράκωση» καταλήγει η ανακοίνωση.