22 Ιουλίου 2016

Στο προαύλιο της Βουλής η φιέστα Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση

Το επικοινωνιακό βάρος στην παρουσίαση των προτάσεων για τη Συνταγματική αναθεώρηση ρίχνει η κυβέρνηση και στο Μέγαρο Μαξίμου κινούνται στους ρυθμούς της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, στον προαύλιο χώρο της Βουλής κατά τα...πρότυπα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Έγκυρες πηγές μεταφέρουν στο iefimerida.grπως για την εν λόγω εκδήλωση προηγήθηκε μεγάλη κινητοποίηση, -τόσο για το χώρο που θα πραγματοποιηθεί τελικά αλλά και για την ώρα-, καθώς από την πρώτη στιγμή βούληση της κυβέρνησης ήταν να αποτελεί κάτι ξεχωριστό και να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων.

Σημειωτέον, ότι θα πραγματοποιηθεί μόλις μια ημέρα μετά τη δεξίωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Σαφάρι για την τοποθεσία

Για το λόγο αυτό, άνθρωποι που είχαν αναλάβει την αποστολή να βρουν την κατάλληλη τοποθεσία αναζήτησαν πιθανές λύσεις όπως την Παλιά Βουλή, το λόφο της Πνύκας αλλά και το Ζάππειο Μέγαρο, οι οποίες τελικά δεν προκρίθηκαν.

Εντέλει, σύμφωνα και με τις προσκλήσεις που έχουν σταλεί, η ομιλία του πρωθυπουργού θα γίνει από το προαύλιο του Κοινοβουλίου στις 8 το απόγευμα της Δευτέρας.

Τα θέματα που θα ανοίξουν στη Συνταγματική αναθεώρηση:

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr μέχρι στιγμής τα κορυφαία θέματα που θα προτείνει η κυβέρνηση δια στόματος Αλέξη Τσίπρα για να ανοίξουν με τη Συνταγματική αναθεώρηση είναι:

-τα λαϊκά δημοψηφίσματα με λαική πρωτοβουλία
-η μερική αύξηση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
-η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη βάση
-η εποικοδομητική ψήφος δυσπιστίας
-ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας
-η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και η αλλαγή στην άρση της ασυλίας των βουλευτών

Ανοίγει ο διάλογος με κόμματα και κοινωνία

Υπενθυμίζεται τέλος οτι  στο τραπέζι της συζήτησης είναι η πρόταση του Γ.Κατρούγκαλουγια σύσταση μιας διευρυμένης επιτροπής ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης στην οποία θα μετέχουν Συνταγματολόγοι,πολιτικά πρόσωπα αλλά και πρόσωπα από την κοινωνία όπως π.χκαλλιτέχνες με απώτερο στόχο να καταγραφούν μέσα από το δημόσιο διάλογο όλες οι απόψεις.