16 Ιουλίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ! Ενώ όλα είχαν κριθεί, ειισβολή πραξικοπηματιών και πυροβολισμοί στο CNN Turk και βομβαρδισμός του Κοινοβουλίου

Βόμβες στο Κοινοβούλιο - Αναφορές και για εκρήξεις στην πλατεία Ταξίμ - Εκρηξη και στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Λίγη μόνο ώρα έπειτα από την άφιξη του Ερνοτγάν στην Κωνσταντινούπολη και η κατάσταση στην τρατιώτες εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του CNN Turk, το οποίο σταμάτησε να μεταδίδει το πρόγραμμά του, ενώ τα διευθυντικά στελέχη καλούσαν τους υπαλλήλους να αποχωρήσουν, προκειμένου να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις, ενώ από την εικόνα που παρουσιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ, τα στούντιο έχουν αδειάσει από κόσμο και οι στρατιώτες έχουν εισβάλει στις εγκαταστάσεις.



Την ίδια στιγμή, άλλη ομάδα του στρατού έχει εισβάλει στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας Χουριέτ, εμποδίζοντας την έκδοσή της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επικρατεί μεγάλη ένταση στο σημείο. Όπως αναφέρουν πηγές από την Τουρκία, έχει ζητηθεί από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας να εγκαταλείχουν τις εγκαταστάσεις και να παραδώσουν τα κινητά τους, ώστε να μην μεταδίδουν όσα συμβαίνουν.

Η κατάσταση έδειχνε να ομαλοποιείται, ωστόσο τα τελευταία 30 λεπτά παρατηρείται μεγάλη ένταση σε πολλά σημεία της χώρας, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις σε πολλά σημεία.

Ελικόπτερο έριξε ρουκέτα στο τουρκικό κοινοβούλιο 

Μια ισχυρή έκρηξη έπληξε το κτίριο της εθνοσυνέλευσης στην Άγκυρα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Ανταποκριτές του Ρόιτερς μετέδωσαν ότι άκουσαν την έκρηξη να αντηχεί στην πόλη.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι επιβλήθηκε απαγόρευση εναέριας κυκλοφορίας πάνω από την Άγκυρα.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News μετέδωσε παράλληλα ότι ελικόπτερο άνοιξε πυρ εναντίον του κτιρίου της τουρκικής Βουλής.

Δείτε το βίντεο από έκρηξη μέσα στο Κοινοβούλιο στην Άγκυρα:




και από βομβαρδισμό του κοινοβουλίου από ελικόπτερο των πραξικοπηματιών: