05 Ιουλίου 2016

Το FBI δεν θα ασκήσει δίωξη στην Κλίντον για τα e-mails -Τράμπ: Στημένο το παιχνίδι

Να μην ασκηθεί ποινική δίωξη στην Χίλαρι Κλίντον για τα e-mail που είχε στείλε, αποφάσισε το FBI. Μια εξέλιξη που πυροδότησε την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σχολίασε ότι «το παιχνίδι είναι στημένο».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμι, ολοκληρώθηκε η έρευνα σχετικά με τα e-mails της Χίλαρι Κλίντον την περίοδο που ήταν Υπουργός Εξωτερικών.

Ο Κόμι πρόσθεσε πως ο φάκελος θα διαβιβαστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο καλείται να αποφασίσει εάν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη, αλλά και ότι το FBI δεν θεωρεί πως θα πρέπει να διωχθεί η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, παρότι επέδειξε «ακραία αμέλεια».

«Δεν επιβάλλεται η άσκηση ποινικής δίωξης», είπε ο Κόμι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αν και όπως επισήμανε ορισμένα από τα e-mail που έστειλε η Κλίντον χρησιμοποιώντας έναν ιδιωτικό εξυπηρετητή ήταν πράγματι διαβαθμισμένα «απόρρητα».

Η Κλίντον προσήλθε οικειοθελώς στα γραφεία του FBI στην Ουάσινγκτον το Σάββατο, όπου έδωσε μια συνέντευξη διάρκειας τρεισήμισι ωρών.

Τραμπ: Στημένο το παιχνίδι

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε έντονα την απόφαση που ανακοίνωσε ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας.

Αντιδρώντας στην απόφαση αυτή, ο Τραμπ επισήμανε ότι το «σύστημα είναι στημένο».

«Πολύ-πολύ άδικο! Ως συνήθως, κακή κρίση», έγραψε ο Τραμπ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter μετά τις ανακοινώσεις που έκανε ο Τζέιμς Κόμι, ο επικεφαλής του FBI, σε συνέντευξη Τύπου. «Ο διευθυντής του FBI είπε πως η Ανέντιμη Χίλαρι έθεσε σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια. Καμιά κατηγορία. Ουάου!», πρόσθεσε ο ίδιος.