03 Ιουλίου 2016

Η Κλίντον κατέθεσε στο FBI μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την Ελλάδα

Η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον κατέθεσε στο FBI στο πλαίσιο της έρευνας για τη χρήση του προσωπικού της email κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπουργού Εξωτερικών.

Η Χίλαρι Κλίντον «κατέθεσε ιδία βουλήσει σήμερα για το θέμα που αφορά τα email της όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της Νικ Μέριλ, διευκρινίζοντας ότι ήταν πολύ ικανοποιημένη που είχε την ευκαιρία να βοηθήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης στην ολοκλήρωση αυτής της έρευνας».

Σύμφωνα με πρόσωπο του περιβάλλοντός της, η κατάθεση διήρκεσε περί τις 3.30 ώρες και πραγματοποιήθηκε στην έδρα του FBI στην Ουάσινγκτον.

Tο Real.gr αποκάλυψε το Σάββατο το πρωί παράνομη διαχείριση απόρρητων πληροφοριών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με επίκεντρο την ελληνική διάσωση προς όφελος του γαμπρού της Χίλαρι Κλίντον, Μαρκ Μεζβίνσκι.

Η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας φέρεται από την δημοσιοποίηση ηλεκτρονικών της μηνυμάτων ότι χρησιμοποίησε απόρρητες πληροφορίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις κινήσεις Μέρκελ- Σόιμπλε το 2012 ώστε να παράσχει προνομιακή πληροφόρηση για τις κινήσεις του Βερολίνου στον γαμπρό της, που συγκέντρωνε χρήματα και στοιχημάτιζε μέσω του δικού hedge fund στην ελληνική ανάκαμψη.

Οι ενέργειες της Κλίντον αποκαλύφθηκαν από την δημοσιοποίηση της ηλεκτρονικής της αλληλογραφίας. Τα μηνύματα του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου βρίσκονται αυτή την εποχή στο επίκεντρο της πολιτικής διαμάχης των ΗΠΑ.

Η αιτία είναι ότι όπως αποκαλύφθηκε το 2015, η κ. Κλίντον, χρησιμοποιούσε από το 2009 έως το 2012 προσωπικό λογαριασμό email μέσω server που ήταν εγκατεστημένος στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, αντί όλα τα μηνύματά της να διεκπεραιώνονται μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΠΗΓΗ: Real.gr