01 Ιουλίου 2016

Σε… ποιμνιοστάσιο έκρυβαν τις κλεμμένες Ferrari και Porsche (ΦΩΤΟ)

Εξαρθρώθηκε σπείρα, που είχε γίνει φόβος και τρόμος των ιδιοκτητών ακριβών Ι.Χ.

Στην εξάρθρωση σπείρας που την τελευταία διετία διέπραττε κλοπές πολυτελών επιβατικών και αγροτικών αυτοκίνητων, μοτοσικλετών και σκαφών, προχώρησε ο υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειανατολικής Αττικής.
Για την υπόθεση, συνελήφθη ένας 39χρονος άνδρας, ενώ εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τριών ημεδαπών και δύο αλλοδαπών. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μετέφεραν τα κλεμμένα αυτοκίνητα σε ποιμνιοστάσιο στην Παιανία και σε μάντρα αυτοκινήτων στην Αρτέμιδα, όπου τα διέλυαν και πωλούσαν τα ανταλλακτικά ή παραποιούσαν τα στοιχεία τους (αριθμός πλαισίου) και τα πωλούσαν αυτούσια. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υπολογίζουν ότι το κέρδος από την παράνομη δραστηριότητα της σπείρας ξεπερνά τις 500.000 ευρώ. Η κατηγορία που βαραίνει τον συλληφθέντα και τους συνεργούς του είναι της τέλεσης διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ” εξακολούθηση, της πλαστογραφίας, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και της σύστασης συμμορίας.

Πιο συγκεκριμένα, ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, αφού πρώτα εντόπιζαν σταθμευμένα τα οχήματα που τους ενδιέφεραν, τα αφαιρούσαν με τη χρήση κατάλληλου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, παρακάμπτοντας έτσι τα ηλεκτρονικά συστήματα ακινητοποίησής τους και τα οδηγούσαν σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή. Στο χώρο αυτό, προέβαιναν με τη βοήθεια συνεργών τους, είτε σε τεμαχισμό των οχημάτων και μεταπώληση των τμημάτων τους ως ανταλλακτικά, είτε στην παραποίηση αυτών και στην μεταπώλησή τους ως αυτούσια οχήματα.

Ο 39χρονος συνελήφθη στο περιφραγμένο ποιμνιοστάσιο, όπου εντοπίστηκε να οδηγεί κλεμμένο όχημα προσπαθώντας να μεταφέρει σκάφος, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 20 Ιουνίου. Επιπλέον, κατά τις αστυνομικές έρευνες, εντοπίστηκε και δεύτερο σκάφος σε κοντινή περιοχή, το οποίο είχε επίσης κλαπεί στις 23 Ιουνίου, ενώ στη μάντρα αυτοκινήτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πολυτελή κλεμμένα αυτοκίνητα. Συνολικά, από τις έρευνες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο σκάφη με τις εξωλέμβιες μηχανές τους και τα τρέιλερ μεταφοράς τους, 5 πολυτελή Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα αγροτικό φορτηγό αυτοκίνητο, δύο μοτοσικλέτες, καθώς και τμήματα Ι.Χ. αυτοκινήτων και φορτηγών. Σημειώνεται ακόμη ότι τα αποσυναρμολογημένα οχήματα ξεπερνούν τα 30.

Ο 39χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών και την σύλληψη των υπόλοιπων μελών της ομάδας συνεχίζονται.

Κώστας Παπαδόπουλος
paraskhnio.gr


ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 4