13 Ιουλίου 2016

ΑΙΣΧΟΣ! ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΑΥΤΟΙ! H Γερμανία εξέδωσε 10ετή ομόλογα με αρνητικό επιτόκιο για πρώτη φορά στην ιστορία

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Γερμανίας "γύρισε" στα αρνητικά για πρώτη φορά σε δημοπρασία, "πιάνοντας" τη χαμηλότερη μέση πραγματική απόδοση σε δημοπρασία ιστορικά, στο -0,05%.

Ο γερμανικός οργανισμός διαχείρισης πούλησε 10ετή ομόλογα αξίας 4,038 δισ. ευρώ του νέου της 10έτους bund στη χαμηλότερη ιστορικά τιμή των 100,48, με δείκτη κάλυψης 1,2.

"Είναι η πρώτη φορά που ένα 10-ετές bund απέφερε αρνητική απόδοση κατά τη διάρκεια μιας δημοπρασίας", είπε ο εκπρόσωπος του οργανισμού, προσθέτοντας ότι η ρευστότητα της αγοράς για τα bunds ήταν πολύ υψηλή και ότι οι επενδυτές οδηγήθηκαν από την κορυφαία αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γερμανίας.

Το νέο περιβάλλον πρωτοφανών νομισματικών μέτρων τόνωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και πολιτικών κινδύνων στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Brexit, έχουν αυξήσει τη ζήτηση για τα γερμανικά ομόλογα – τα οποία θεωρούνται ως ένα από τα ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία στον κόσμο.