20 Ιουλίου 2016

H ΝΔ δυναμώνει: Κλείνει εσωκομματικά μέτωπα ο Κυριάκος - Πώς κλείστηκε το ραντεβού με Μεϊμαράκη

Πως κλείστηκε το ραντεβού του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη σήμερα στη Βουλή. Το συνέδριο, τα καθίσματα και η... φωτογραφία στη Συγγρού. Τι αναμένεται να πει ο νυν πρόεδρος της ΝΔ στον πρώην. Πως σχολιάζει το τετ α τετ ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Να τακτοποιεί μία – μία τις εσωκομματικές εκκρεμότητες επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πεποίθησή του είναι, έξι μήνες μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, η ΝΔ ενωμένη, να επικεντρωθεί στην «εποικοδομητική αντιπολίτευση», την παρουσίαση στην κοινωνία της εναλλακτικής της πρότασης και την επάνοδο στην εξουσία. Στο πλαίσιο αυτό, μετά την προ ημερών συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή στο σπίτι του στην Κηφισιά, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να αναθερμάνει τις σχέσεις του και με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Το τετ α τετ κλείστηκε με πρωτοβουλία του ιδίου του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος τηλεφώνησε στον συνυποψήφιό του για την αρχηγία, ζητώντας του να τα πουν από κοντά. Η ανταπόκριση του πρώην προέδρου της ΝΔ ήταν θετική και έτσι, λίγο μετά το μεσημέρι, οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στη Βουλή, για πρώτη φορά μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Είχε προηγηθεί η προχθεσινή επανατοποθέτηση της φωτογραφίας του κ. Μεϊμαράκη δίπλα σε αυτές των άλλων διατελεσάντων προέδρων της γαλάζιας παράταξης στη Συγγρού, μετά και τη δυσφορία που αυτός είχε εκφράσει για την... αποκαθήλωσή του.

Οι σχέσεις των δύο, από την προεκλογική περίοδο ακόμα, είχαν διαταραχθεί, με τον κ. Μεϊμαράκη μάλιστα στο συνέδριο της ΝΔ να επιλέγει να καθίσει στις τελευταίες σειρές καθισμάτων και όχι μπροστά, όπως τα υπόλοιπα ιστορικά στελέχη της παράταξης. Πληροφορίες τον θέλουν να είχε δυσαρεστηθεί επειδή δεν του δόθηκε ο λόγος την πρώτη μέρα του συνεδρίου...

Στη Συγγρού θέλουν όλα αυτά να αποτελέσουν παρελθόν και να ξεκινήσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δύο άνδρες. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να παρεμβαίνει όποτε αυτός κρίνει σκόπιμο, θα του επαναλάβει το κάλεσμα ώστε να δίνει το παρόν στο συντονιστικό διαγραμματειακό όργανο της Κ.Ο. της ΝΔ, ενώ ιδιαίτερη κουβέντα θα κάνουν και για την αναθεώρηση του συντάγματος και δη τον τρόπο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου οι απόψεις τους διαφέρουν.

Το ραντεβού Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη σχολίασε ο Νικήτας Κακλαμάνης, αντιπρόεδρος της Βουλής: «Η αυριανή συνάντηση Κυριάκου με Βαγγέλη εύχομαι και ελπίζω να είναι μόνο η αρχή... Συμφωνώ», έγραψε στο twitter.

Φίλιππος Πανταζής
f.pantazis@euro2day.gr