08 Ιουλίου 2016

ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ! Ο Μάρδας που δεν ξέρει τι σημαίνει ΚΥΣΟΙΠ: Ημασταν παγιδευμένοι σε απραξία για οποιοδήποτε Plan B

Δεν υπήρχε σε κυβερνητικό επίπεδο σχεδιασμός εξόδου από το ευρώ και μετάβασης στη δραχμή, υποστηρίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών

Με ήξεις -αφήξεις και βασικό επιχείρημα ότι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής και η κυβέρνηση «ήταν παγιδευμένοι σε μια απραξία ως προς οποιοδήποτε Plan B δραχμής», παρεμβαίνει στο θέμα του Plan X ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.
Με ανάρτησή του στο Facebook υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε «σε κυβερνητικό επίπεδο Plan B' δραχμής», δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ως υπεύθυνο για την ύπαρξη ενός τέτοιου σχεδίου. 

Ο κ.Μάρδας υποστηρίζει ότι ουδέποτε από τη θέση πολιτικού προϊσταμένου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είχε λάβει γνώση για σχεδιασμούς στην περίπτωση εξόδου από το ευρώ. Προχωρά ισχυριζόμενος ότι το Plan B ουδέποτε συζητήθηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής και μάλιστα για να ενισχύσει το επιχείρημά του λέει ότι σε μια τέτοια περίπτωση η παραμικρή έστω συζήτηση για νέα δραχμή θα γινόταν γνωστή «μέσω των γνωστών διαρροών».

Καταλήγει, λέγοντας ότι το ΚΥΣΟΙΠ και η κυβέρνηση «ήταν παγιδευμένοι σε μια απραξία ως προς οποιοδήποτε Plan B δραχμής».

Πάντως, ο κ.Μάρδας κάνει δύο λάθη στην ανάρτησή του- αναφέρει το ΚΥΣΟΙΠ ως «Κυβερνητικό Συμβούλιο Κυβερνητικής Πολιτικής», ενώ αναφέρει τον άλλοτε σύμβουλο του Γιάνη Βαρουφάκη, καθηγητή Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ ως «Γκάμπρεϊθ»...

Διαδικυακός του φίλος, πάντως, αμέσως μετά την ανάρτηση «ποστάρισε» βίντεο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή, σύμφωνα με τις οποίες «είχε δώσει εντολή στον Βαρουφάκη για σχέδιο έκτακτης ανάγκης» και ζητά από τον κ.Μάρδα να του απαντήσει «τί λέει αυτός;». Το ερώτημα έως τώρα έχει μείνει μετέωρο.