04 Αυγούστου 2016

Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016: Φώναζαν “Ζίκα” στην τερματοφύλακα των ΗΠΑ!

Αποδοκιμάστηκε ή της έκαναν καλαμπούρι; Οι αναρτήσεις της Χόουπ Σόλο τις προηγούμενες μέρες στο Instagram για την απειλή του ιού Ζίκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν άρεσαν στους Βραζιλιάνους φιλάθλους.
Οι ΗΠΑ κέρδισαν με 2-0 την Νέα Ζηλανδία για το ποδοσφαιρικό τουρνουά γυναικών, όμως η Αμερικανίδα τερματοφύλακας αποδοκιμάστηκε από το βραζιλιάνικο κοινό στο Μπέλο Οριζόντε, με μερίδα φιλάθλων να φωνάζει ρυθμικά «Ζίκα, Ζίκα», απευθυνόμενη προς την 35χρονη.


Η Σόλο, τις προηγούμενες μέρες είχε ποστάρει στο Instagram φωτογραφίες με ειδικό προστατευτικό, αλλά και με το κρεβάτι της γεμάτο...εργαλεία για την προστασία από τα έντομα, με αποτέλεσμα να δεχτεί δεκάδες σχόλια διαμαρτυρίας από Βραζιλιάνους.



Αργότερα, η ίδια με δήλωσή της κατηγόρησε τα αμερικανικά ΜΜΕ για τους φόβους που δημιουργούν όσον αφορά τον Ζίκα, προσθέτοντας ότι τα όσα μεταδίδονται είναι άσχημα για τους Βραζιλιάνους.

Οι ντόπιοι φίλαθλοι όμως μάλλον δεν ενημερώθηκαν για την δήλωσή της και την αποδοκίμασαν έντονα, αν και η ίδια τόνισε ότι δεν πήρε είδηση τι ακριβώς ακουγόταν από την εξέδρα:

«Δεν κατάλαβα ότι φώναζαν ''Ζίκα''. Χαίρομαι που διασκέδασαν, έστω και εις βάρος μου».