24 Αυγούστου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΦΙΛΗΣ! Πανελλαδικές: 2.800 διεκδίκησαν μια θέση στο τμήμα μουσουλμανικών σπουδών

Η πρώτη χρονιά εισαγωγής πολιτών στη Σχολή Πυροσβεστών και Ανθυποπυραγών αλλά και η κάλυψη όλων των θέσεων στο τμήμα μουσουλμανικών σπουδών αποτέλεσαν εκπλήξεις στις φετινές εξετάσεις

Έκπληξη χαρακτήρισε ο γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, ότι το νεοϊδρυθέν τμήμα Μουσουλμανικών Σπουδών κάλυψε όλες τις θέσεις και διεκδίκησαν την εισαγωγή σε αυτό το τμήμα 2.800 άτομα.

Δύο θετικές εκπλήξεις είχαν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γ. Παντής από τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
«Είναι ότι η πρώτη χρονιά εισαγωγής πολιτών στη Σχολή Πυροσβεστών και Ανθυποπυραγών έδωσε πολύ υψηλές βάσεις που υπερέβησαν ακόμη και τις αστυνομικές σχολές. Αυτό ήταν μια έκπληξη» σχολίασε ο υπουργός.

Ο κ. Παντής χαρακτήρισε ως έκπληξη το γεγονός ότι το νεοϊδρυθέν τμήμα Μουσουλμανικών Σπουδών στο ΑΠΘ , κάλυψε όλες τις θέσεις και διεκδίκησαν την εισαγωγή σε αυτό το τμήμα 2.800 άτομα. Ο γενικός γραμματέας τόνισε: «Μια δεύτερη θετική έκπληξη είναι ότι η ίδρυση του νέου τμήματος στο ΑΠΘ στο Τμήμα Θεολογίας με τις μουσουλμανικές σπουδές, κάλυψε όλες τις θέσεις και διεκδίκησαν την εισαγωγή σε αυτό το τμήμα 2.800 άτομα. Που δεν είχαν και σχέση. Δεν ήταν μουσουλμανικού θρησκεύματος οι άνθρωποι αυτοί. Θέλω να πω ότι ήταν ένα ελκυστικό τμήμα. 30 θέσεις για την πρώτη χρονιά, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι 2.800 άτομα και με τη βάση η οποία κυμάνθηκε στη βάση της θεολογικής σχολής. Δεν έπεσε κάτω. Δείχνει ότι υπάρχει ένα σημαντικό ενδιαφέρον. Είναι καλό να το δούμε και να δούμε πόσο θετική ήταν και η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να θεσμοθετήσει αυτό το τμήμα και να προχωρήσει.»

Ισμήνη Χαραλαμπομπούλου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ