11 Αυγούστου 2016

Κωπηλασία: 4ες οι γυναίκες και 6οι οι άνδρες-Συγχαρητήρια Κυριάκου

Δεν τα κατάφεραν οι Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη στον τελικό του διπλού σκιφ γυναικών.

Το ελληνικό πλήρωμα "πλήρωσε" το κακό ξεκίνημα στον αγώνα. Δεν είχε ρυθμό στα πρώτα 500 μέτρα με συνέπεια να μην καταφέρει να ανέβει στο βάθρο σε ένα αγώνισμα, όπου η ελληνική αποστολή περίμενε μετάλλιο με δεδομένο το ασημένιο μετάλλιο στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και τον πολύ καλό χρόνο στον ημιτελικό.


Έτσι το δίδυμο των Νικολαΐδου - Ασουμανάκη έμεινε στην 4η θέση με χρόνο 7.48:62 πίσω από την Πολωνία (7:40.10), Μεγάλη Βρετανία (7:41.05) και Λιθουανία (7:43.76).
Ρίο: Δεν τα κατάφερε η Ελλάδα στον τελικό της τετρακώπου

Στην τελευταία, έκτη, θέση του τελικού της τετρακώπου ελαφρών βαρών, τερμάτισε το ελληνικό πλήρωμα.

Το πλήρωμα αποτελούσαν οι Στέφανος Ντούσκος, Γιάννης Πέτρου, Σπύρος Γιάνναρος, Παναγιώτης Μαγδανής. Η προσπάθεια του ελληνικού πληρώματος ήταν συγκινητική καθώς οι 4 προετοιμάζονταν για άλλο άθλημα αλλά δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, αποκλείστηκε το ρωσικό πλήρωμα και έμαθαν ότι θα συμμετέχουν. Εκαναν υπερπροσπάθεια και πέρασαν στον τελικό, όπου έδωσαν την μάχη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Για την ιστορία, στην πρώτη θέση τερμάτισε το πλήρωμα της Ελβετίας.


Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στις κωπηλάτισσες που κατέκτησαν την 4η θέση στο Ρίο

Συγχαρητήριά στις δύο Ελληνίδες κωπηλάτισσες που πήραν την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο έστειλε μέσω των social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ έγραψε: «Η 4η θέση για τις Σ. Ασουμανάκη & Κ. Νικολαΐδου είναι μεγάλη επιτυχία.