09 Αυγούστου 2016

«Χτυπάει» χρυσό με τις βολές της η Κορακάκη-Στον τελικό δύο ελληνικά πληρώματα στην κωπηλασία

Η 20χρονη πρωταθλήτρια στο πρώτο σκέλος των προκριματικών -που αφορά την ακρίβεια- ήταν εξαιρετική και με επίδοση 297/300 πήρε την πρώτη θέση - Στο δεύτερο σκέλος ήταν δεύτερη και προκρίθηκε συνολικά σαν δεύτερη πίσω απ΄την Κινέζα  Ζάνγκ που σημείωσε Ολυμπιακό Ρεκόρ-Στις 21:30 ο τελικός

Έχοντας κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 10μ., η Άννα Κορακάκη ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο την προσπάθεια της στα 25μ. αεροβόλο πιστόλι, που είναι και το καλό της αγώνισμα και το οποίο χωρίζεται σε δύο σκέλη (ακρίβεια, ταχεία βολή).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που υποστηρίζεται από τη Stoiximan στο πρώτο σκέλος του προκριματικού ήταν εκπληκτική, καταφέρνοντας να βρεθεί στην πρώτη θέση με συνολική επίδοση
297/300.

Η Κορακάκη ξεκίνησε στις πρώτες βολές με 100/100 (!), ενώ οι επόμενες επιδόσεις της 99/100 και 98/100. Έτσι, κατέλαβε την πρώτη θέση στην ακρίβεια, έχοντας στη δεύτερη θέση την Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς από τη Σερβία και στην τρίτη την Αφάφ Ελχοντόντ από την Αίγυπτο.

Το δεύτερος σκέλος, όπου οι αθλήτριες έχουν 30 βολές στο στόχο ταχείας βολής, ξεκίνησε στις 18:00 με την Κορακάκη να παίρνει 287 πόντους (93, 94 και άριστα 100) και να προκρίνεται συνολικά σαν 2η στον τελικό πίσω από την Κινέζα που με επίδοση 592/600 (293 στην ακρίβεια και 299 στην ταχεία βολή) σημείωσε Ολυμπιακό ρεκόρ!

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για σήμερα το βράδυ (21:30).

Στον τελικό δύο ελληνικά πληρώματα στην κωπηλασία

Μεγάλη εμφάνιση και πρόκριση στον τελικό πέτυχαν δύο ελληνικά πληρώματα στην κωπηλασία. Νικολαΐδου - Ασουμανάκη.

Την αρχή έκαναν οι Νικολαΐδου και Ασουμανάκη. Πραγματοποιώντας καταπληκτική εμφάνιση, τερμάτισαν πρώτες στην 1η ημιτελική σειρά του διπλού σκιφ και πέρασαν πανηγυρικά στον τελικό του αγωνίσματος.

Μέχρι και τα 1.500 μ. οι Νικολαΐδου και Ασουμανάκη βρίσκονταν σταθερά σε τροχιά πρόκρισης (στη 2η ή 3η θέση), αλλά στο τελευατίο 500άρι εξαπέλυσαν την αντεπίθεσή τους και πήραν την πρωτιά, σκορπίζοντας χαμόγελα αισιοδοξίας αλλά και πίστης για κατάκτηση ενός μεταλλίου στον μεγάλο τελικό.

O τελικός είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσεις στις 14:40 ώρα Ελλάδος την προσεχή Πέμπτη, 11 Αυγούστου.

Λίγη ώρα αργότερα, το «εισιτήριο» για τον τελικό εξασφάλισε και το ελληνικό πλήρωμα στην τετράκωπο ελαφρών βαρών. Οι Παναγιώτης Μαγδανής, Στέφανος Ντούσκος, Γιάννης Πέτρου και Σπύρος Γιάνναρος τερμάτισαν στην τρίτη θέση της 2ης ημιτελικής σειράς, ενώ ο χρόνος του (6:23.95) ήταν ο έκτος καλύτερος συνολικά στον ημιτελικό.