31 Αυγούστου 2016

Η ταινία που είδε ο Αντώνης Σαμαράς στον κινηματογράφο

Στον κινηματογράφο «Αλίκη» στη Δροσιά βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία και παρακολούθησε την ιταλική κωμωδία «Quo Vado?» («Πού πάω, Θεέ μου;»), η οποία έχει σπάσει τα ταμεία στους κινηματογράφους της Ιταλίας.
Ο πρώην πρωθυπουργός μπήκε με μικρή καθυστέρηση στην προβολή και κάθησε στις μπροστινές θέσεις του θερινού κινηματογράφου. Μετά την ολοκλήρωση της προβολής έφυγε από τους πρώτους και λίγο βεβιασμένα, ενδεχομένως για λόγους ασφαλείας.

Ωστόσο ενδιαμέσως απόλαυσε τη σατιρική ταινία η οποία περιγράφει την ιστορία ενός ιταλού δημοσίου υπαλλήλου που αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει τη μονιμότητα του Δημοσίου, παρά τις κακουχίες στις οποίες τον υποβάλλουν και παρά τα χρηματικά κίνητρα που του προσφέρουν.

Κυριολεκτικά ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαρδίστηκε από τα γέλια κατά τη διάρκεια της προβολής, ενώ συχνά-πυκνά έσκυβε στο αφτί της συζύγου του και σχολίαζε τις φαρμακερές ατάκες τού «Quo Vado?».

Σε ένα από τα σχόλια αυτά ακούστηκε να λέει, «Una faccia, una razza» εννοώντας προφανώς τις ομοιότητες μεταξύ των ιταλών και των ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων.

Πηγή: www.tovima.gr