09 Αυγούστου 2016

Αντίπαλος του Πετρούνια αποβλήθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Γιούρι φαν Γκέλντερ, ένας εκ των βασικών αντιπάλων του Λευτέρη Πετρούνια στον τελικό των κρίκων, αποβλήθηκε απο τη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.

Ο Ολλανδός αθλητής μπορεί να πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό στους κρίκους όμως δεν θα καταφέρει τελικά να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Η ομοσπονδία της χώρας του αποφάσισε να τον αποβάλει από τη συνέχεια των αγώνων καθώς παραβίασε τους κανονισμούς της ολλανδικής αποστολής.

Ο 33χρονος, το βράδυ της πρόκρισής του στον τελικό, αποφάσισε να διασκεδάσει και έφυγε από το Ολυμπιακό Χωριό επιστρέφοντας σε αυτό τα ξημερώματα και αφού πρώτα είχε καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ.

Ο αρχηγός της ολλανδικής αποστολής, Μαουρίτς Χέντρικς τόνισε ότι: «Είναι πολύ άσχημη εξέλιξη για τον Γιούρι, αλλά τέτοια συμπεριφορά δεν είναι επιτρεπτή. Σε ότι αφορά στον αγωνιστικό τομέα, σαφώς πρόκειται για καταστροφή, αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή από τη στιγμή που παραβίασε τους κανόνες».

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως οι Ολλανδοί δεν επιτρέπουν στους αθλητές τους να κυκλοφορούν στο Ρίο, εκτός του Ολυμπιακού Χωριού ενώ όσοι ολοκληρώνουν τις προσπάθειές τους οφείλουν να επιστρέφουν στην πατρίδα για να μην επηρεάζουν τους συναθλητές τους.