05 Αυγούστου 2016

Έτσι συνέλαβαν κατά λάθος τους Σακκά-Σεϊσίδη - Να επιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ της καταγγελίας για πυροβολισμό εναντίον τους και ξυλοδαρμό

[Η φώτο από την περίφημη συναυλία των ΣΥΡΙΖαίων μέσα στην ΕΡΤ όταν έκλεισε]

- Μεγάλη επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής και Ασφάλειας αυτή την ώρα
- Αναζητούνται πιθανοί συνεργοί που βοηθούσαν τους δύο καταζητούμενους
- Υπάρχουν πληροφορίες για ένα κινητό που βρέθηκε πάνω τους
- Πως έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών Σακκάς και Σεϊσίδης
- Δεν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών λέει η αστυνομία, για ευθεία βολή εναντίον τους μιλά ο συνήγορος του Σακκά
- Στις τέσσερις χθες το απόγευμα Σεϊσίδης και Σακκάς “έπεσαν” σε μπλόκο της ομάδας ΔΙΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας στην περιοχή της Ελαφονήσου και της Μέσα Μάνης.

Μετά την επεισοδιακή σύλληψη του Μάριου Σεϊσίδη και του Κώστα Σακκά χθες στη Σπάρτη οι αστυνομικοί αναζητούν το κρησφύγετό τους, αλλά και το πιθανό δίκτυο υποστήριξής τους. Τους ανθρώπους δηλαδή που επί χρόνια βοηθούσαν τους δυο καταζητούμενους να διαφεύγουν.

Ως προς αυτό ίσως αποδειχθεί “κλειδί” ένα κινητό τηλέφωνο που υπάρχουν πληροφορίες ότι βρέθηκε στην κατοχή των καταζητούμενων την ώρα της σύλληψής τους. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το κινητό εξετάζεται από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι επαφές τους με άλλα πρόσωπα.

Έτσι έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας Σεϊσίδης και Σακκάς

Ένα πραγματικό θρίλερ εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα στη Σπάρτη για τη σύλληψη των δυο καταζητούμενων, του Μάριου Σεϊσίδη και του Κώστα Σακκά.

Η σύλληψή τους αποδεικνύεται τυχαία. Οι δυο καταζητούμενοι επέβαιναν σε κλεμένο αυτοκίνητο και “έπεσαν” σε μπλόκο της ομάδας ΔΙΑΣ.

Προσπάθησαν να διαφύγουν κάνοντας αναστροφή, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και οι αστυνομικοί άρχισαν να τους καταδιώκουν.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι δράστες εγκλωβίστηκαν κοντά στο ΚΤΕΛ της πόλης, προσπάθησαν εγκαταλείποντας το αυτοκίνητό τους να διαφύγουν τρέχοντας, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους συλλάβουν.

Οι δυο καταζητούμενοι αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους και δακτυλικά αποτυπώματα ωστόσο αναγνωρίστηκαν και ενημερώθηκε άμεσα η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Αμέσως ειδικό κλιμάκιο έσπευσε στη Σπάρτη. To αυτοκίνητο που είχαν αποδείχθηκε πως είχε κλαπεί από την περιοχή της Αττικής.

[ΔΕ: Να και η προπαγάνδα από τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ->] Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης είχαν εντολές να διενεργούν εντατικούς ελέγχους για την παρουσία ατόμων που εμπλέκονται σε δράση τρομοκρατικών ομάδων. Ωστόσο δεν υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για την παρουσία στην περιοχή των δυο εκ των πλέον καταζητούμενων στην Ελλάδα. Το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που έχει μεταβεί στην περιοχή αναζητά τώρα στοιχεία για το που διέμεναν οι δυο άνδρες και κυρίως το εάν υπήρχε δίκτυο υποστήριξής τους.

Οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν από τη Σπάρτη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ πρόκειται να οδηγηθούν αργότερα στον εισαγγελέα.


Ο Μάριος Σεϊσίδης κατηγορείται για συμμετοχή στη συμμορία των λεγόμενων “ληστών με τα μαύρα” και καταζητείται από την αστυνομία επί δέκα χρόνια. Ο Μάριος Σεϊσίδης μαζί με τον αδελφό του Σίμο και τον Γρηγόρη Τσιρώνη είχαν επικηρυχθεί με 600.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους σε τουλάχιστον επτά ληστείες με λεία περίπου 700.000 ευρώ από το 2002 ως το 2006.

O Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί μετά τον εντοπισμό γιάφκας της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς στη Νέα Σμύρνη, ωστόσο ο ίδιος δεν παραδέχεται τη συμμετοχή του στην οργάνωση. Ο Σακκάς είχε εξαφανιστεί μετά την υπό όρους αποφυλάκισή του.

Ο Κώστας Σακκάς, μετά τη σύλληψή του, τον Ιούνιο του 2013 ο Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας και μετά από 14 μέρες οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Στις 11 Ιουλίου το Συμβούλιο εφετών, αποφάσισε την αποφυλάκιση του με περιοριστικούς όρους, έπρεπε να παρουσιαστεί στις 10 Φεβρουαρίου του 2014 στο Α.Τ. Καμινίων, δεν το έκανε και από τότε αναζητούνταν. Μια εβδομάδα αργότερα “εμφανίστηκε” με επιστολή του στο Indymedia όπου δήλωνε πως δεν έχει σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση.

Καταγγελίες από τον συνήγορο του Σακκά

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αφού πρώτα επικοινώνησε και με τους δύο συλληφθέντες, ο συνήγορος του Κώστα Σακκά μετέφερε την καταγγελία τους: αν και συνελήφθησαν σε τυχαίο έλεγχο, την ώρα που άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου για να διαφύγουν δέχτηκαν πυροβολισμό σε ευθεία βολή και μετά τη σύλληψή τους κακοποιήθηκαν βάναυσα.

Ο συνήγορος υπέβαλε στον αστυνομικό διευθυντή Σπάρτης αίτημα για μεταφορά τους στο νοσοκομείο της πόλης, όπως και έγινε. Ακολούθησε η μεταγωγή τους στην Αθήνα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ
http://www.newsit.gr/egklhma/To-mploko-seSeisidi-kai-Sakka-Andres-tis-DIAS-kai-tis-Amesis-Drasis-entopisan-kai-synelavan-toys-katazitoymenoys/640290

Φώναζαν είμαστε τρομοκράτες

Νέα στοιχεία γίνονται γνωστά από τις συλλήψεις των καταζητούμενων Κώστα Σακκά και Μάριου Σεϊσίδη. Όταν βρίσκονταν στο περιπολικό φώναζαν στους αστυνομικούς «Είμαστε τρομοκράτες».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όταν μετά την καταδίωξη που έγινε, η οποία οδήγησε στη σύλληψη των δύο καταζητούμενων, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και τους έβαλαν στο περιπολικό, ο Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεϊσίδης φώναζαν στους αστυνομικούς ότι είναι τρομοκράτες.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο συλληφθέντες δεν σταμάτησαν σε τυχαίο έλεγχο της ομάδας ΔΙΑΣ και έτσι ξεκίνησε η καταδίωξη και στη συνέχεια η σύλληψή τους στη Σπάρτη.

Το μέλος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και το μέλος των «Ληστών με τα μαύρα» δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμοι με τις Αρχές, καθόλη τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

Όταν μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα άτομα που είχαν στα χέρια τους απασχολούν την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία και ειδοποιήθηκε άμεσα.