07 Αυγούστου 2016

Η υπερφορολόγηση μας σπρώχνει στη παρανομία

Δεν αφήνει τον Έλληνα το «χούι» της φοροδιαφυγής, καθώς χιλιάδες πολίτες καθημερινά κινούνται στα όρια της παρανομίας και αποφεύγουν την υπερφορολόγηση του ΦΠΑ, όπως και κάθε πρόσθετη επιβάρυνση σε εισόδημα και ασφαλιστικές εισφορές. Αντί το κράτος να επιζητεί την βελτίωση του πολίτη, τον οδηγεί στην ανάπτυξη της παρανομίας, καθώς οι συνεχώς αυξανόμενοι φόροι οδηγούν στην εφεύρεση νέων τρόπων φοροδιαφυγής.

Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης περιμένει την σύμφωνη γνώμη των δανειστών για τα δυο νομοσχέδια που έχουν καταρτιστεί για την φοροδιαφυγή σε μια προσπάθεια να κλείσει η «τρύπα» στα δημόσια ταμεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, ενώ είναι έτοιμο, έχει σκαλώσει στον ακατάσχετο λογαριασμό που θα χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες για να εισπράττουν τα ποσά από τους πελάτες κατά την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.
Τέλος στις αποδείξεις
Το δεύτερο και πιθανότερο σενάριο αναφέρει ότι οι πολίτες δεν θα χρειαστεί να αναγράψουν στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του 2017 ούτε ένα ευρώ απόδειξη. Δηλαδή, ο κωδικός 049 της φορολογικής δήλωσης θα είναι «κλειδωμένος», όπως συνέβη και εφέτος. Δηλαδή, το αφορολόγητο θα ισχύσει ανεξάρτητα από το ύψος των αποδείξεων που θα συγκεντρώσουν εφέτος οι φορολογούμενοι και, το σημαντικότερο, ανεξάρτητα από το αν αυτές προέρχονται από πλαστικό χρήμα ή από μετρητά.

http://www.toxrima.gr/i-yperforologisi-mas-sproxnei-sti-par/