22 Αυγούστου 2016

Βίντεο: Η Μέρκελ τακτοποιεί το κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί για την υποδοχή της

Ο άνεμος το ανασήκωσε και η Γερμανίδα καγκελάριος το διόρθωσε - Ποιο το μήνυμά της για την Ευρώπη

Μπορεί ο άνεμος να… αναστάτωσε το κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Καποντικίνο στη Νάπολη, όμως, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δεν έχασε στιγμή και διόρθωσε αμέσως την κατάσταση.

Η καγκελάριος της Γερμανίας και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ταξίδεψαν στην Ιταλία στο πλαίσιο μίας «μίνι» Συνόδου Κορυφής με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντζι, στο πλαίσιο της «επανεκκίνησης της ΕΕ».

Κατά την άφιξη της Μέρκελ, λοιπόν, και ενώ δίπλα της βρισκόταν ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο άνεμος ανασήκωσε ελαφρά το χαλί, προκαλώντας αναστάτωση στους ενστόλους που έτρεξαν να αποκαταστήσουν τη… ζημιά, χωρίς ωστόσο να προλάβουν καθώς η καγκελάριος με το πόδι της το διόρθωσε.

Λίγη ώρα αργότερα, οι ηγέτες ταξίδεψαν με ελικόπτερο με προορισμό τη νήσο Βεντοτένε για να επισκεφθούν το μνήμα του «πατέρα της ενωμένης Ευρώπης» Αλτιέρο Σπινέλι, ο οποίος εξόριστος στο νησί, μαζί με τους Ερνέστο Ρόσι και Εουτζένιο Κολόρνι, το 1941 συνέγραψε το «Μανιφέστο για μια Ελεύθερη και Ενωμένη Ευρώπη».

Από το σημείο, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε: «Η Ευρώπη πέρασε σκοτεινές στιγμές και έγινε μία πραγματικότητα. Αυτό είναι το μήνυμα. Σήμερα εμείς πρέπει να εγγυηθούμε μία ασφαλή Ευρώπη και να ζήσουμε σύμφωνα με τις αρχές μας».

Από την πλευρά, του ο Γάλλος πρόεδρος είπε: «Χάρη σε ανθρώπους όπως ο Αλτιέρο Σπινέλι γεννήθηκε αυτή η ιδέα, η ικανότητα να εγγυηθούμε την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς. Πρέπει να προστατεύσουμε καλύτερα τα ευρωπαϊκά σύνορα και να μοιραστούμε τις πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών. Θέλουμε καλύτερο συντονισμό, περισσότερα μέσα και περισσότερες πηγές στον τομέα της άμυνας».