09 Αυγούστου 2016

Ο πατέρας του μακελάρη του Ορλάντο στη συγκέντρωση της Κλίντον

Ο Σεντίκ Ματίν που τάσσεται κατά των γκέι και δηλώνει «υποψήφιος πρόεδρος του Αφγανιστάν» στηρίζει την υποψήφια των Δημοκρατικών
Μία αναπάντεχη παρουσία εντόπισε ο τηλεοπτικός φακός των αμερικανικών δικτύων που κάλυπταν την προεκλογική συγκέντρωση της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.
Ανάμεσα στους δεκάδες υποστηρικτών που έσπευσαν να ακούσουν τις δεσμεύσεις της Κλίντον, συγκαταλεγόταν και ο πατέρας του μακελάρη του Ορλάντο.

Ο Σεντίκ Ματίν, πατέρας του 29χρονου Ομάρ που αιματοκύλησε το γκέι κλαμπ Pulse σκορπώντας το θάνατο σε 49 ανθρώπους, καταγράφηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες με ένα κόκκινο καπέλο να ακούει με προσοχή την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την αμερικανική προεδρία.

Όταν έγινε αντιληπτός από τους δημοσιογράφους, ο Ματίν παραχώρησε δηλώσεις στο δίκτυο WPTV εξηγώντας για ποιον λόγο στηρίζει την Κλίντον ως υποψήφια πρόεδρο.

«Η Χίλαρι Κλίντον είναι καλή για τις ΗΠΑ σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν έχει καμία λύση», είπε ο Ματίν, προσθέτοντας πως η υποψήφια των Δημοκρατικών είναι καλή για την εθνική ασφάλεια και τον έλεγχο των όπλων.

Βέβαια, οι παλαιότερες δηλώσεις του Ματίν σχετικά με τους ομοφυλόφιλους, αλλά και το γεγονός ότι δήλωνε υποψήφιος πρόεδρος του Αφγανιστάν αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» των Συντηρητικών που βρήκαν αφορμή για να εκτοξεύσουν για μία ακόμα φορά τα πυρά τους κατά της πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας του μακελάρη του Ορλάντο, μεταξύ άλλων, είχε πει ότι ο γιος του δεν έπρεπε να «τιμωρήσει τους γκέι» γιατί αυτή είναι… δουλειά του Θεού! Μάλιστα, είχε αποδώσει το έγκλημα του γιου του στην απέχθειά του απέναντι στους ομοφυλόφιλους έπειτα από ένα περιστατικό που τον στιγμάτισε, κατά το οποίο ένα ζευγάρι γκέι φιλήθηκε σε δημόσιο χώρο.

Μόλις ο αμερικανικός Τύπος άρχισε να αναφέρεται στην παρουσία του Ματίν, εκπρόσωπος της Κλίντον εξήγησε πως στην προεκλογική συγκέντρωση παραβρέθηκαν περίπου 3.000 άνθρωποι καθώς ήταν ένα ανοιχτό για το κοινό γεγονός. Επισήμανε, μάλιστα, πως ο Ματίν δεν κλήθηκε ως καλεσμένος και πως οι διοργανωτές δεν γνώριζαν ότι παρέστη στην εκδήλωση.

Η ίδια η Κλίντον κατά τις δηλώσεις της στη Φλόριντα δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο Ορλάντο και τη φονική εισβολή του Ματίν λέγοντας πως γνωρίζει πολλούς φίλους που ακόμα θρηνούν για τα θύματα, στους οποίους υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί στο πλευρό τους για να ξαναχτίσουν τη ζωή τους.

«Πρέπει να πω πόσο ευγνώμων είμαι για την ηγεσία και τους πολίτες του Ορλάντο και της Κεντρικής Φλόριντα για την αγάπη και τη στήριξή σας. Ξέρω πολλούς ανθρώπους, αγαπημένους και φίλους που ακόμα θρηνούν. Και θέλω να γνωρίζουν πως θα είμαστε μαζί τους. Θα είμαστε μαζί σας για να ξαναχτίσετε τις ζωές σας, καθώς ανακτάτε την ελπίδα για το μέλλον, γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε το μίσος και τη βία να διαλύσει το πνεύμα και την ψυχή σε κανένα μέρος στην Αμερική», είπε η Κλίντον, η οποία με την πολύνεκρη επίθεση στο νυχτερινό κέντρο είχε ζητήσει αυστηρότερα μέτρα για την οπλοχρησία και οπλοκατοχή, σε αντίθεση με τον Τραμπ που απορρίπτει νέο καθεστώς για τα όπλα τονίζοντας πως «χιλιάδες ανθρώπων» ζουν στις ΗΠΑ «με μίσος στην καρδιά».