09 Αυγούστου 2016

Κρίσιμη καμπή για τη «νέα ΟΝΝΕΔ»

Του Θάνου Τριανταφύλλου

Η ημερομηνία έχει «κλειδώσει». Το τριήμερο 14 με 16 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα το συνέδριο «επανίδρυσης» της ΟΝΝΕΔ, πιθανότατα στην Αθήνα, αν και δεν λείπουν οι φωνές που προτρέπουν να διεξαχθεί στην Περιφέρεια.

Σε κάθε περίπτωση ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει τακτικά ενημέρωση για την πρόοδο της διαδικασίας, από την επταμελή επιτροπή που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης.

Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει πως αν δεν υπάρξουν οι κατάλληλοι χειρισμοί, η «ΟΝΝΕΔ» μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό εσωκομματικό πονοκέφαλο. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί. Ο φόβος του είναι πως θα υπάρξουν αντιδράσεις από το σύστημα του πρώην Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη, που κυριαρχεί στη βόρεια Ελλάδα.

Για αυτό ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει προσεκτικά βήματα, ώστε να μη γίνει το οποιοδήποτε λάθος που θα διαλύσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Τρία είναι τα ονόματα που ακούγονται πως θα διεκδικήσουν τη θέση του Προέδρου: ο Κώστας Δέρβος, που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του περιβάλλοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Παύλος Μαρινάκης, που είχε στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη προεκλογικά και ο Χρήστος Θεοδωρόπουλος, εκπρόσωπος της ένωσης νέων δικηγόρων.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη, ξεκίνησε η ηλεκτρονική διαβούλευση στο www.onned.gr/diavoulefsi, στην ίδια λογική που κινήθηκε η Νέα Δημοκρατία για την διαμόρφωση του κυβερνητικού της προγράμματος.

Ποια θα είναι λοιπόν η διαδικασία που σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα σημάνει και την επανεκκίνηση της γαλάζιας νεολαίας;

Όλοι οι χρήστες μπορούν να συμπληρώνουν το σχετικό ερωτηματολόγιο, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους και να στείλουν άρθρα τους προς δημοσίευση. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, θα ανοίξει ξανά το Εθνικό Μητρώο Μελών σε ιστοσελίδα της Οργάνωσης, ώστε όσοι επιθυμούν, να εγγράφονται ηλεκτρονικώς στην ΟΝΝΕΔ.

Παράλληλα, οι παλιές εγγραφές εξακολουθούν να ισχύουν. Το ίδιο διάστημα και στην ιδία ιστοσελίδα, κάθε μέλος θα μπορεί είτε να θέσει υποψηφιότητα για σύνεδρος είτε με τη μία και μοναδική ηλεκτρονική του υπογραφή να υποδείξει κάποιον άλλον για σύνεδρο. Κάθε υποψήφιος που συγκεντρώνει 30 μοναδικές υπογραφές μελών, θα αναδεικνύεται σύνεδρος.