06 Αυγούστου 2016

Ο… επάνω όροφος του Μαξίμου

Εάν λέγαμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του υπουργείου Ανάπτυξης έχει μεταφερθεί στον επάνω όροφο του Μεγάρου Μαξίμου, χωρίς ωστόσο τον καθ” ύλην αρμόδιο υπουργό Γιώργο Σταθάκη, μάλλον δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή!

Απ” ότι φαίνεται ο Νίκος Παππάς και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, οι πλέον έμπιστοι του Πρωθυπουργού, εκτελούν χρέη πραγματικών υπουργών Ανάπτυξης.

Όπως γράφει ο «ΒΗΜΑτοδότης» τα γραφεία τους βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, επάνω από το πρωθυπουργικό γραφείο, και από εκεί περνούν σχεδόν καθημερινώς υποψήφιοι επενδυτές, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για κάθε λογής επενδύσεις, χωρίς ποτέ να ανακοινωθεί επισήμως το παραμικρό.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί όλοι αυτοί οι υποψήφιοι επενδυτές αντί να πάνε στο αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης πηγαίνουν απευθείας στο Μαξίμου και καταθέτουν τα επενδυτικά τους σχέδια στους Ν. Παππά και Α. Φλαμπουράρη.

Ακόμη και όταν επισκέφθηκε το Μαξίμου ο Τόνι Μπλερ ως εκπρόσωπος μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας δεν πέρασε από το γραφείο του κ. Τσίπρα, αλλά πήγε να συναντήσει τον κ. Παππά.