04 Αυγούστου 2016

Ο Κιμ πατάει... το κουμπί και στέλνει άνθρωπο στο φεγγάρι!

Να στείλει άνθρωπο στο φεγγάρι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια επιδιώκει η Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, ο Κιμ Γιουνγκ Ουν διέταξε τους αρμόδιους να δουλέψουν πάνω σε ένα σχέδιο που θα επιτρέψει στην χώρα να θέσει σε τροχιά εξελιγμένους δορυφόρους, αλλά και να στείλει άνθρωπο στο φεγγάρι.

Αξιωματούχους της αντίστοιχης NASA της Βόρειας Κορέας, τόνισε ότι οι αντιδράσεις των δυτικών χωρών, δεν θα σταματήσουν τη χώρα από το να εκτοξεύσει νέους δορυφόρους μέχρι το 2020, αλλά και να βάλει τη σημαία της... στο φεγγάρι, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Ο επικεφαλής του επιστημονικού τμήματος της υπηρεσίας, δήλωσε στο Associated Press: “Παρότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, προσπαθούν να μπλοκάρουν το διαστημικό μας πρόγραμμα οι επιστήμονές μας θα κατακτήσουν το διάστημα και οπωσδήποτε θα “καρφώσουν” τη σημαία μας στο φεγγάρι”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι πρώτο βήμα του προγράμματος θα είναι η εκτόξευση περισσότερων και πιο εξελιγμένων δορυφόρων. Ακόμα δήλωσε πως τα πανεπιστήμια θα αναπτύξουν τα προγράμματά τους για νέους επιστήμονες.

ΠΗΓΗ: Daily Mail