09 Αυγούστου 2016

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΜΠΟ@ΡΔΕΛΟ! Κινήσεις αυτονόμησης της Σκωτίας - Συνάντηση της πρωθυπουργού με τον Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών

«Η σημερινή μας συζήτηση είναι μία εποικοδομητική ευκαιρία για να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας, να μιλήσουμε για το πώς θα προχωρήσει η ΕΕ και πώς θα ακουστούν όλες οι φωνές σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε η Νίκολας Στέρτζεον

Διπλωματικές κινήσεις μέσω των οποίων ευελπιστεί να ενισχύσει τη θέση της Σκωτίας, ενόψει της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πραγματοποιεί η πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολας Στέρτζεον, η οποία έχει δηλώσει υπέρ της παραμονής.

Η Σέρτζεον συναντήθηκε την Τρίτη με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Μίκαελ Ροθ ενώ το Reuters επεσήμανε ότι οι απευθείας επαφές με τη Σκωτία θα προκαλέσουν διπλωματικό «πυρετό» σε χώρες όπως η Ισπανία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με αποσχιστικά κινήματα.

«Η σημερινή μας συζήτηση είναι μία εποικοδομητική ευκαιρία για να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας, να μιλήσουμε για το πώς θα προχωρήσει η ΕΕ και πώς θα ακουστούν όλες οι φωνές σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας, ξεκαθαρίζοντας πως η χώρα της έχει επιλέξει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αποδείχθηκε από το ποσοστό των ψήφων στο δημοψήφισμα του Ντέιβιντ Κάμερον, το οποίο οδήγησε τη Βρετανία στο Brexit.

Ο Μίκαελ Ροθ τόνισε πως η Στέρτζεον τον ενημέρωσε για τις προοπτικές που έχει η Σκωτία ως χώρα, επισημαίνοντας με νόημα ότι το 62% των Σκωτσέζων ψήφισε υπέρ της παραμονής.