09 Αυγούστου 2016

ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΜΑΣ! Τρανς αθλητής στην ομάδα ανδρών των ΗΠΑ και πρόταση γάμου σε αθλήτρια ράγμπυ... από γυναίκα

Ο πρώτος διεμφυλικός αθλητής συμμετέχει στην Ολυμπιακή ομάδα ανδρών των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον Κρις Μόζιερ, πρώην αθλήτρια στο δίαθλο.
Το 2010 ξεκίνησε τη διαδικασία για τη μετάβασή της απο την μία ομάδα στην άλλη και το 2015 εντάχθηκε στην εθνική ομάδα ανδρών των ΗΠΑ.
«Ότι έχω κάνει τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια, από τότε που άρχισα την μετάβαση, έχει να κάνει με το μήνυμα «απλά κάντο», δηλώνει ο Μόζιερρ και συμπληρώνει «δεν ήξερα αν θα αγωνιστώ με τους άνδρες, απλά το έκανα. Κάθε επιτυχία που είχα από τότε, μου έδειξε ότι όλα είναι δυνατά. Με το να μην σταματάω τον εαυτό μου, να μην του βάζω όρια, τα κατάφερα. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία έμαθα πολλά για μένα και μου έδωσε την ευκαιρία να προωθήσω τη συζήτηση για την ένταξη των τρανς στον αθλητισμό».


φωτογραφία: facebook @thechrismosier

Πλέον ο Μοζιερ είναι ο πρωταγωνιστής νέας τηλεοπτικής καμπάνιας μεγάλης εταιρείας αθλητικών ειδών. Η διαφήμιση είναι ενταγμένη στην εκστρατεία «Unlimited» της εταιρείας και δείχνει τον Μόζιερ να αθλείται. Ο αφηγητής εξηγεί ποιος είναι ο Κρις Μόζιερ και ο αθλητής απαντάει σε ερωτήσεις σχετικά με την προετοιμασία του για να ενταχθεί στην ομάδα ανδρών, ενώ υπάρχουν και στιγμιότυπα από τα αποδυτήρια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Το να είσαι ο πρώτος τρανς άνθρωπος στην εθνική ομάδα ανδρών των ΗΠΑ ήταν ένα όνειρο για μένα, που έγινε πραγματικότητα. Είναι μία καταπληκτική ευκαιρία για τον κόσμο να ταυτιστεί με την επιτυχία ενός τρανς άντρα στον αθλητισμό», δήλωσε ο αθλητής.

Σε αθλήτρια του ράγκμπι από... γυναίκα η πρώτη πρόταση γάμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Όλα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας μετά τον τελικό του τουρνουά γυναικών στο ράγκμπι - το πρώτο στην ιστορία των Ολυμπιακών ΑγώνωνΟι Ολυμπιακοί Αγώνες διαχρονικά εκτός από τις μεγάλες επιδόσεις και τα μοναδικά στιγμιότυπα, χαρακτηρίζονται και από τις προσωπικές ιστορίες αθλητών και εθελοντών ακόμα και αν αυτές ουδόλως σχετίζονται με ρεκόρ.

Σε αυτή την κατηγορία μπορούν πλέον να λένε ότι ανήκουν η 25χρονη αθλήτρια του ράγκμπι Isadora Cerullo και η εθελόντρια Marjorie Enya.

Κι αυτό γιατί η δεύτερη έκανε την πρώτη πρόταση γάμου στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.




Όλα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας μετά τον τελικό του τουρνουά γυναικών στο ράγκμπι - το πρώτο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Από την πρώτη στιγμή που έμαθα για τη συμμετοχή της στους αγώνες ήθελα να κάνω κάτι ξεχωριστό. Ήξερα ότι οι άνθρωποι του ράγκμπι είναι ξεχωριστοί και ότι θα "αγκάλιαζαν" την πρόθεσή μου» είπε η Enya, η οποία διατηρεί τα τελευταία δύο χρόνια σχέση με την Cerullo.

«Είναι ο έρωτας της ζωής μου. Μπορει οι Ολυμπιακοί Αγώνες να τελείωσαν σήμερα για μένα, αλλά εγώ ξεκινώ μια καινούργια ζωή. Ήθελα να δείξω στον κόσμο ότι ο έρωτας κερδίζει» δήλωσε η Enya στο BBC.

Σύμφωνα με το Outsports στους αγώνες του Ρίου συμμετέχουν 45 αθλητές και τρεις προπονητές που έχουν δημόσια δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλοι, λεσβίες, αμφιφυλόφιλοι και διεμφυλικοί.