07 Αυγούστου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Η απονομή στην χάλκινη Κορακάκη και η απίστευτη φωτογράφιση πριν τους αγώνες

Σκοποβολή: Τα 12 ελληνικά μετάλλια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Άννα Κορακάκη πήρε το... όπλο της και η Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Δείτε πλάνα από την απονομή.

Η 20χρονη Κορακάκη, προκρίθηκε ως τρίτη στον τελικό και είχε απίστευτη σταθερότητα σε όλες τις βολές της, γεγονός που της χάρισε το πρώτο της μετάλλιο στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δείτε την απονομή των μεταλλίων.


Η Άννα Κορακάκη έγραψε ιστορία στην ελληνική σκοποβολή, παίρνοντας το πρώτο μετάλλιο από το 1920 για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 που διεξάγονται στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Το 20χρονο κορίτσι από τη Δράμα μας έκανε περήφανους και κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων στις γυναίκες.

Η Άννα είναι από το 2010 μέλος της εθνικής ομάδας και στον πρώτο της αγώνα στο εξωτερικό κατέλαβε την 8η θέση στο 50ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μόναχο σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών.





Η αναχώριση από το Ελευθέριος Βενιζέλος

Πριν αναχωρήσει για το Ριο, η Άννα Κορακάκη έτσεξε με τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων στη γενέτειρά της τη Δράμα και ανέφερε χαρακτηριστικά στο Facebook της: “Aν υπήρχαν λόγια, θα τα έγραφα για να σας κάνω να καταλάβετε πώς ένιωσα... Όμως δε βρίσκω, πραγματικά. Άλλη μία στιγμή έντονης υπερηφάνειας στη ζωή μου και μια στιγμή αξέχαστη. Περήφανη που είμαι Ελληνίδα. Αυτό το φως, άναβε, ανάβει και θα ανάβει για πάντα στην πατρίδα των Ολυμπιακών αγώνων, την Ελλάδα μας!”



Η ξεχωριστή φωτογράφιση που της είχε κάνει ο φωτογράφος George Delimosis



Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο




Σκοποβολή: Τα 12 ελληνικά μετάλλια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων
Μιχάλης Στούκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Η σκοποβολή,είναι άθλημα με μεγάλη παράδοση στη χώρα μας και στο παρελθόν μας έχει χαρίσει 11 ολυμπιακά μετάλλια - Το 12ο ανήκει στην Άννα Κορακάκη στους αγώνες του Ρίο

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην εικοσάχρονη Δραμινή Άννα Κορακάκη για το χάλκινο μετάλλιο στη σκοποβολή,που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η σκοποβολή,είναι άθλημα με μεγάλη παράδοση στη χώρα μας και στο παρελθόν μας έχει χαρίσει 11 ολυμπιακά μετάλλια. Ας αναφέρουμε ποιοι τα κατέκτησαν.

Στους Ολυμπιακούς του 1896,η χώρα μας κατέκτησε 3 χρυσά μετάλλια(Παντελής Καρασεβδάς,Τυφέκιο από 200 μ.,Γεώργιος Ορφανίδης,Τυφέκιο από 300 μ.και Ιωάννης Φραγκούδης,Πιστόλι από 25 μ.),3 αργυρά(Γεώργιος Ορφανίδης,Πιστόλι από 25 μ.,Παναγιώτης Παυλίδης,Τυφέκιο από 200 μ. και Ιωάννης Φραγκούδης,Τυφέκιο από 300 μ.)και 3 χάλκινα μετάλλια(Νικόλαος Μαυράκης, Περίστροφο από 25 μ., Νικόλαος Μωράκης,Στρατιωτικό πιστόλι από 25 μ. και Νικόλαος Τρικούπης,Τυφέκιο από 200 μ.).

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου,το 1908,ο Αναστάσιος Μεταξάς,κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στη Σκοποβολή κατά πήλινων δίσκων.

Τέλος,στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσας,το 1920,η χώρα μας κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στη σκοποβολή και συγκεκριμένα στο Ομαδικό στρατιωτικό πιστόλι από 30 μ.
Το μετάλλιο,κέρδισε η Εθνική μας ομάδα σκοποβολής,αποτελούμενη από τους Α.Θεοφιλάκη, Γ.Βαφειάδη, Γ.Μωραϊτίνη και Ι.Σάππα.

Αυτό ήταν και το τελευταίο ολυμπιακό μετάλλιο που κέρδισε η χώρα μας στη σκοποβολή,μέχρι σήμερα,που η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Αεροβόλο πιστόλι από τα 10 μ. Πρόκειται,φυσικά,για την πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στο συγκεκριμένο άθλημα,άλλωστε η σκοποβολή γυναικών,έγινε ολυμπιακό αγώνισμα μόλις το 1984!

Μάλιστα,στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984,στο Λος Άντζελες,εκπροσώπησε τη χώρα μας η 18χρονη τότε Άγη Κασούμη,η μεγάλη αυτή μορφή της γυναικείας σκοποβολής στην Ελλάδα,που πήρε μέρος και στις επόμενες 5 ολυμπιακές διοργανώσεις (ως και το 2004 στην Αθήνα) και παραμένει "μάχιμη" μέχρι σήμερα!