06 Αυγούστου 2016

Γερμανίδα κρατείται στην Τουρκία ως συνεργάτιδα του Γκιουλέν

Ανεβάζει ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης με τη Δύση η κυβέρνηση της Τουρκίας, καθώς, όπως αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, εδώ και ημέρες βρίσκεται υπό κράτηση μία Γερμανίδα πολίτης, με την κατηγορία ότι υπάγεται στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κατονομάσει ως τον «εγκέφαλο» του στρατιωτικού πραξικοπήματος εναντίον του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η γυναίκα «συνελήφθη πριν από πολλές ημέρες καθώς βρέθηκαν στο σπίτι της βιβλία που υποδείκνυαν επαφές με το δίκτυο ή ότι ανήκε στην οργάνωση του Γκιουλέν». Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, την εγκυρότητα των πληροφοριών της εφημερίδας.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι δεν διαθέτει καμία πληροφορία σχετικά με την ταυτότητα της Γερμανίδας υπηκόου και δεν δίνει καμία λεπτομέρεια σχετικά με το πού συνελήφθη. Η εφημερίδα δεν είναι επίσης σε θέση να διευκρινίσει εάν πρόκειται για μια κάτοικο της Τουρκίας ή εάν έχει διπλή υπηκοότητα.

«Η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα προσπαθεί εδώ και ημέρες να έλθει σε επαφή με αυτήν την γυναίκα, χωρίς επιτυχία προς το παρόν» έγραψε η Süddeutsche Zeitung.