11 Αυγούστου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Στη Θεσσαλονίκη η Κορακάκη- «Μας ταλαιπώρησαν οι Ιταλοί-Δε μείναμε Βραζιλία γιατί οι συνθήκες ήταν τραγικές»

Η Κορακάκη για την κατεδάφιση του σκοπευτηρίου: Έγινε αιφνίδια και με βίαιο τρόπο

«Μου έλειψε η μητέρα μου, οι φίλοι, ο αδελφός μου, όλοι μου έλειψαν» δήλωσε η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στη σκοποβολή, Άννα Κορακάκη, κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά της η μητέρα της Άννας Κορακάκη, μίλησε για τον τρόπο που ένιωσε όταν κράτησε στα χέρια της τα μετάλλια της κόρης της. «Η αξία τους και το βάρος τους δεν υπολογίζονται». «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις τα συναισθήματα», πρόσθεσε.

«Είναι μεταφορικά βαρύ το μετάλλιο», συμπλήρωσε η «χρυσή» Ολυμπιονίκης, που σχολιάζοντας την κατεδάφιση του αυτοσχέδιου σκοπευτηρίου της στη Δράμα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όπως και δήλωσα πριν από λίγο στην Αθήνα, με απογοήτευσε αυτή η κίνηση γιατί ήταν πολύ αιφνίδια και έγινε με πολύ βίαιο τρόπο».

O πατέρας και προπονητής της Άννας Κορακάκη, Τάσος, δήλωσε ότι «οι επόμενες μέρες είναι μέρες ξεκούρασης, χαλάρωσης και από εκεί και ύστερα πάλι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό αυτό που κάναμε μέχρι τώρα». «Υποσχέσεις δίνουν οι πάντες το θέμα είναι ποιοι θα τις τηρήσουν», πρόσθεσε.

Στο τέλος των δηλώσεών της, η 20χρονη πρωταθλήτρια από τη Δράμα σημείωσε: «Θα πάω σύντομα διακοπές γιατί το χρειάζομαι». «Ήταν δυο πολύ δύσκολα χρόνια με πολύ σκληρή δουλειά, πολλές προπονήσεις, πολλές στερήσεις», εξήγησε.
'
Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:


«Περάσαμε μεγάλη ταλαιπωρία στην Ιταλία! Η Άννα έκλαιγε», λέει ο πατέρας της

Την απίστευτη ταλαιπωρία που πέρασαν στην Ιταλία με το μπλόκο των αρχών που ήθελαν να κάνουν ξανά έλεγχο στα πιστόλια της Αννας Κορακάκη, περιέγραψε ο πατέρας της και προπονητής της Τάσος και μάλιστα περιέγραψε τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν στο Ολυμπιακό Χωριό.

Για την ταλαιπωρία με τα όπλα στην Ιταλία είπε:

«Δεν γίνεται ποτέ αυτό. Από την στιγμή που έγινε τσεκάρισμα από το Ρίο για την Αθήνα, τα κατεβάσαμε εκεί γυρνούσαμε επι μια ώρα στο αεροδρόμιο. Μας πήγαιναν από τμήμα σε τμήμα, χάσαμε την πτήση, η Άννα έκλαιγε, τρελλάθηκε! Δεν ξέραμε πότε θα φύγουμε, δεν μας έλεγαν πότε θα φύγουμε και με ποιά πτήση. Δεν έχουμε φάει. Ούτε νερό δεν προλάβαμε να πιούμε».

Στο ερώτημα γιατί έφυγαν από το Ολυμπιακό Χωριό και η Άννα έχασε την ευκαιρία να είναι η σημαιοφόρος στην τελετή λήξης είπε:

«Ήταν πολλές οι μέρες. Οι συνθήκες είναι τραγικές στο Ολυμπιακό Χωριό. Το φαγητό ήταν χάλια, δεν υπήρχε φαγητό να φάμε, δεν είχαμε τηλεόραση στο δωμάτιο να δούμε έστω τα αγωνίσματα. Δεν μπορούσαμε να πάμε να παρακολουθήσουμε αγώνες. Ούτε τα ρούχα μας δεν μπορούσαμε να πλύνουμε. Είμασταν ήδη 18 ημέρες στην Βραζιλία».

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΟΡΑΚΑΚΗ