22 Αυγούστου 2016

«Ρόμπα» έγινε Ινδός πολιτικός που μεταφέρθηκε στα χέρια από αστυνομικούς για να μη λερωθεί!

Ο επικεφαλής υπουργός του κρατιδίου Madhya Pradesh, παρουσιάστηκε φορώντας λευκά παντελόνια και λευκά παπούτσια, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να τον μεταφέρουν μέσα από ένα πλημμυρισμένο κανάλι σε μια πεδιάδα την ώρα που έχουν πεθάνει εκατοντάδες άτομα

Ένας ανώτερος Ινδός πολιτικός έχει τύχει, όχι απλώς χλεύης, αλλά έχει μετατραπεί σε εθνικό περίγελο, μετά από τη φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε, η οποία δείχνει αστυνομικούς που τον μετέφεραν στα χέρια, ώστε να μη λερωθεί η κατάλευκη ενδυμασία, την οποία φόρεσε, για να επιθεωρήσει ένα από τα σημεία των θανατηφόρων πλημμυρών που έχουν πλήξει την Ινδία.

Ο Shivraj Singh Chouhan, επικεφαλής Υπουργός του κρατιδίου Madhya Pradesh, παρουσιάστηκε φορώντας λευκά παντελόνια και λευκά παπούτσια, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς από τη συνοδεία του, να τον μεταφέρουν μέσα από ένα πλημμυρισμένο κανάλι σε μια πεδιάδα.

Η φωτογραφία του χαμογελαστού Chouhan με τα χέρια του γύρω από δύο αξιωματικούς κόσμησε πρωτοσέλιδα εφημερίδων και φυσικά έτυχε αδιανόητης γελοιοποίησης στο Twitter.

Τα περισσότερα σχόλια ήταν επιθετικά, σε μια χώρα όπου οι πολιτικοί είναι σχεδόν πάντα πλαισιωμένοι από μια λεγεώνα φρουρών ασφαλείας. «Ντροπή Shivrajsinghchouhan. Τόσο ενοχλητικό. Βρέξε τα πόδια σου άνθρωπέ μου», έγραψε ένας χρήστης του Twitter. «Ο Shivraj προπονεί Ινδούς αθλητές για 400 μέτρα σκυταλοδρομίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020» σχολίασε ένας άλλος.

Ωστόσο, ο Chouhan επίσης κατηγορήθηκε για κατάχρηση της θέσης του, με τις συγκρίσεις να αφορούν τη μεταχείριση που τύγχαναν οι Ινδοί, στα χέρια των Βρετανών αξιωματούχων κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας.

Παρά την κατακραυγή, ένας κορυφαίος αξιωματικός της κυβέρνησης υπερασπίστηκε τον Chouhan, λέγοντας ότι θα ήταν επικίνδυνο γι 'αυτόν να περάσει μέσα από το νερό. «Κανείς δεν ήξερε αν η στάθμη του νερού θα αυξηθεί απότομα ή, εάν από κάτω, το έδαφος ήταν ολισθηρό» δήλωσε ο SK Mishra στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι πλημμύρες που προκαλούνται από βροχές των μουσώνων έχουν στοιχίσει εκατοντάδες ζωές σε ολόκληρη την Ινδία. Στη Madhya Pradesh, τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από υπερχείλιση ποταμών, όπου πλημμύρισαν χωριά.

Ο ίδιος Chouhan δημοσίευσε φωτογραφίες από την επίσκεψη του στο Twittter αλλά παραλείφθηκε η προαναφερθείσα, ενώ τη Δευτέρα το γραφείο του αρνήθηκε την δημοσίευσή της.