05 Αυγούστου 2016

Ολυμπιακοί Αγώνες: Διπλωμάτης της Ρωσίας(;) σκότωσε ληστή στο Ρίο!

Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κίνηση που δημιουργήθηκε από την λαμπαδηδρομία και να ληστέψει ένα όχημα. Αντ' αυτού, ο επίδοξος ληστής βρήκε το θάνατο του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το εξωτερικό, τα οποία βασίζονται σε αναφορές της αστυνομίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Βραζιλιάνος Μάρκος Σέσαρ Φέρες Μπράγκα, που εργάζεται στο ρωσικό προξενείο της πόλης, πυροβόλησε εξ επαφής έναν ληστή.

Ο υποπρόξενος ήταν “κολλημένος” στην κίνηση, λόγω της λαμπαδηδρομίας, όταν ξαφνικά ένας ληστής πλησίασε το όχημα του και μάλιστα, του έσπασε και το παράθυρο για να τον απειλήσει και να του αποσπάσει αντικείμενα αξίας.

Ο Μπράγκα έτυχε να είναι και γνώστης πολεμικών τεχνών, είχε τη σύζυγο και το παιδί του μαζί στο αυτοκίνητο, όμως κατάφερε ν' αφοπλίσει τον ληστή και να τον σκοτώσει με το ίδιο του το όπλο, πυροβολώντας εξ επαφής.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν το όπλο να εκπυρσοκρότησε. Πάντως, σύμφωνα με τον “guardian” -επικαλείται πληροφορίες από την Ρωσική πρεσβεία- κανένας εργαζόμενος της δεν ενεπλάκη σε κάποιο ανάλογο περιστατικό. “Οι υπάλληλοι του διπλωματικού μας σώματος είναι Ρώσοι πολίτες με ρωσικά ονόματα, τα οποία δεν ήταν η περίπτωση”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.