11 Αυγούστου 2016

Η Google διέγραψε την Παλαιστίνη από τον χάρτη – Τι απαντά η εταιρεία

Αντιδράσεις ανά τον κόσμο και φυσικά στην Παλαιστίνη έχει προκαλέσει η κίνηση της Google να αντικαταστήσει την Παλαιστίνη με το Ισραήλ στις εφαρμογές χαρτών.

Με hashtag #PalestineisHere (Η Παλαιστίνη είναι εδώ) και #BoycottGoogle, χιλιάδες δημοσιογράφοι και ακτιβιστές καλούν σε δράση κατά της απόφασης αυτής.
«Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην παραποίηση της ιστορίας και της γεωγραφίας καθώς και του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού σε μια πατρίδα. Είναι μια αποτυχημένη προσπάθεια να αλλάξει η μνήμη των Παλαιστινίων και των Αράβων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το forum των Παλαιστινίων Δημοσιογράφων οι οποίο πρωτοστατούν στην κίνηση επαναφοράς της Παλαιστίνης στους χάρτες της Google.

Δεν υπήρξε ποτέ ετικέτα με το όνομα «Παλαιστίνη»

Άμεση ήταν η απάντηση της Google στις διαμαρτυρίες δημοσιογράφων και ακτιβιστών σχετικά με την απουσία της Παλαιστίνης από τους χάρτες, τονίζοντας ότι ότι »δεν υπήρξε ποτέ ετικέτα »Παλαιστίνη» , ωστόσο, όντως έχουν αφαιρεθεί οι ετικέτες »Δυτική όχθη» και »Λωρίδα της Γάζας».

Η επίσημη απάντηση της εταιρείας είναι η εξής:

Δεν υπήρξε ποτέ ετικέτα με το όνομα «Παλαιστίνη» στο Google Maps, ωστόσο ανακαλύψαμε ένα bug που αφαίρεσε τις ετικέτες «Δυτική Όχθη» και «Λωρίδα της Γάζας». Επεξεργαζόμαστε το θέμα γρήγορα για να επαναφέρουμε τις ετικέτες στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, τα δεδομένα των βασικών χαρτών μας, τα οποία περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως ονόματα περιοχών, σύνορα και οδικά δίκτυα, προέρχονται από έναν συνδυασμό τρίτων παρόχων και δημοσίων πηγών. Ενώ αυτό μας βοηθά να παρέχουμε έναν ευκολονόητο χάρτη, σημαίνει επίσης πως η ποσότητα των δεδομένων που έχουμε ποικίλλει από περιοχή σε περιοχή και αυτό αντικατοπτρίζεται στους χάρτες μας. Εάν υπάρχουν πηγές δεδομένων τις οποίες αγνοούμε, θα χαιρόμασταν ιδιαιτέρως να τις αξιολογήσουμε και να δούμε εάν η ποιότητά τους είναι επαρκής για να ενταχθούν στον χάρτη.