08 Αυγούστου 2016

MEXΡΙ ΚΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΟΣΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ! «Αγαπητός, αξιοσέβαστος, να αρχίσουμε μπίζνες από μηδενική βάση»

Οι μόνοι που περιμένουν ακόμα βοήθεια απ'τον Πούτιν είναι οι ηλίθιοι πατριώτες του κ@λου...

Το γεγονός ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Αγκυρας-Μόσχας, μετά από τις εντάσεις των τελευταίων μηνών, προδίδουν οι νέες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιδόθηκε σε μία... επίθεση αγάπης προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, την παραμονή της συνάντησης των δύο ηγετών στην Αγία Πετρούπολη. Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Ερντογάν αποκάλεσε «αγαπητό», «αξιοσέβαστο» και φίλο του τον Πούτιν. Μάλιστα, εξέφρασε και την ευγνωμοσύνη του, γιατί ο Ρώσος έσπευσε να δηλώσει τη στήριξή του, μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Παράλληλα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να ξαναρχίσει τις σχέσεις της Αγκυρας με τη Μόσχα «από μηδενική βάση» και να επαναλάβει τη συνεργασία της χώρας του με τη Ρωσία σε πολλούς τομείς.

Οι σχέσεις των δύο χωρών είχαν «παγώσει», μετά από την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού, από την τουρκική αεροπορία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

«Η επίσκεψη αυτή συνιστά ένα ορόσημο στις διμερείς σχέσεις μας, που ξεκινούν ξανά από το μηδέν. Μια νέα σελίδα θα ανοίξει στους ρωσοτουρκικούς δεσμούς. Η σελίδα αυτή θα περιλαμβάνει στρατιωτική, οικονομική και πολιτιστική συνεργασία», είπε ακόμη ο Ερντογάν για την επίσκεψή του στην Αγία Πετρούπολη, ενώ πρόσθεσε ότι η Αγκυρα θέλει να «ξεπαγώσει» άμεσα η συνεργασία με τη Ρωσία όσον αφορά την κατασκευή του σταθμού πυρηνικής ενέργειας του Ακουγιού.