04 Αυγούστου 2016

Αυτή είναι η νέα μονάδα βαριά οπλισμένων αστυνομικών που βγήκαν στο Λονδίνο μετά την αιματηρή επίθεση [pics]

- Σε εξέλιξη η “επιχείρηση Ηρακλής” στο Λονδίνο, με βαριά οπλισμένους αστυνομικούς στους δρόμους
- Δεν έχει σχέση με την επίθεση στην πλατεία Russell η παρουσία τους
- Με μοτοσυκλέτες BMW μεγάλου κυβισμού, περίστροφα και ημι-αυτόματες καραμπίνες η Ειδική Μονάδα της αστυνομίας
- Στους σταθμούς του μετρό και σε αξιοθέατα η πρώτη τους παρουσία
Μια εικόνα που δεν έχουν συνηθίσει θα αντικρύσουν οι Λονδρέζοι, έξω από σταθμούς του μετρό αλλά και σε αξιοθέατα, λίγες ώρες αφότου η πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας αντιμετώπισε την πρώτη επίθεση σχετιζόμενη με τρομοκρατία από το 2013 και έπειτα.

Μια νέα βαριά οπλισμένη ομάδα Ειδικών Δυνάμεων της Σκοτλαντ Γιαρντ, έχει κάνει την εμφάνισή της στην προσπάθειά της να εγγυηθεί την ασφάλεια των Λονδρέζων. Τα δύο γεγονότα, η εμφάνιση της νέας ομάδας και η αιματηρή επίθεση, δεν φαίνονται εκ πρώτης όψεως να συνδέονται. Η μητροπολιτική Αστυνομία, είχε προγραμματίσει την εμφάνιση της νέας ομάδας για σήμερα, χωρίς βέβαια να γνωρίζει τι επρόκειτο να συμβεί.


Σύμφωνα μάλιστα με τη διοίκηση της αστυνομίας: “Το μέτρο είναι προληπτικό. Οι Λονδρέζοι θα ξυπνήσουν και θα δουν ενισχυμένη παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους. Μεταξύ αυτών θα βρίσκεται και μια ομάδα οπλισμένων αστυνομικών. Θα είναι εκεί για να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες. Ζητάμε από τον κόσμο να παραμείνει ήρεμος αλλά και σε εγρήγορση.”


Η ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων, εκτός από τα όπλα που φέρει θα κυκλοφορεί με μοτοσυκλέτες BMW F800GS, ώστε να μπορούν να επέμβουν άμεσα σε οποιοδήποτε σημείο χρειαστεί. Ακόμα έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ώστε να μην μπορούν να ταυτοποιηθούν από επιτιθέμενους.

ΠΗΓΗ: Daily Mail