11 Αυγούστου 2016

Ιρλανδία: Περιπολικό κυνηγάει UFO [video]

Στους δρόμους της ιρλανδικής πόλης Gorey εκτυλίχθηκε ένα κυνηγητό, μεταξύ ενός περιπολικού και ενός ιδιαίτερα αργοκίνητου UFO.

Συνήθως τα video που απεικονίζουν UFO είναι θολά, σκοτεινά, και κακής ποιότητας. Να λοιπόν και ένα πεντακάθαρο, στο οποίο μάλιστα το UFO κινείται τόσο αργά ώστε να προλάβεις σίγουρα να το δεις.

Δεν κάνουν συχνά την εμφάνισή τους ιπτάμενοι δίσκοι στο κέντρο μιας πόλης, αλλά αυτό συνέβη την περασμένη εβδομάδα στο Gorey της Ιρλανδίας. Βέβαια βλέποντας το σχετικό video καταλαβαίνεις ότι ο συγκεκριμένος δίσκος δεν είναι ακριβώς ιπτάμενος, αφού πατάει σε τέσσερις μικρές ρόδες. Και ότι, παρότι τον «κυνηγάει» ένα περιπολικό, δεν έχει σκοπό ούτε να πετάξει μακριά ούτε να προκαλέσει ζημιές, αφού κινείται αργά και προσεκτικά στους δρόμους της πόλης.

Η εξήγηση για αυτό το περίεργο θέαμα που είδαν οι κάτοικοι του Gorey ήταν τελικά απλή. Το UFO ήταν δημιούργημα του τοπικού καλλιτέχνη Ali Kemal Ali, ο οποίος έχει ετοιμάσει μια έκθεση με θέμα το διάστημα, και θεώρησε ότι αυτός θα ήταν ένας καλός τρόπος να την προωθήσει στο ευρύ κοινό. Ο Ali φρόντισε μάλιστα να κάνει αυτή την επίδειξη με τη σύμφωνη γνώμη των αρχών της πόλης, αφού και το περιπολικό της καταδίωξης είναι στο κόλπο.


Αλέξης Γαλανόπουλος
http://www.drive.gr/news/kosmos/irlandia-peripoliko-kynigaei-ufo-video