09 Αυγούστου 2016

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μπουνιές μεταξύ Βραζιλιάνων και Αργεντινών στο τένις! [vid]

Και όμως συμβαίνουν επεισόδια και στους αγώνες τένις. Συγκεκριμένα συμπλοκές σημειώθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου, κατά τη διάρκεια του αγώνα του Αργεντινού, Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, και του Πορτογάλου, Ζοάο Σόουζα. Ο Αργεντινός, που στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, νίκησε τον αντίπαλο του και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά.

Οι συμπατριώτες του Ντελ Πότρο πανηγύρισαν τη νίκη και άρχισαν να τραγουδούν συνθήματα ειρωνικά για τους Βραζιλιάνους, ειδικά για τις αποτυχίες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας. Οι Βραζιλιάνοι που παρακολουθούσαν τον αγώνα αντέδρασαν έντονα και μετά από φραστικούς διαπληκτισμούς, ακολούθησε συμπλοκή, που έληξε με την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο Ντελ Πότρο εξέφρασε την αγανάκτησή του και καταδίκασε τα επεισόδια, αλλά και τα πειράγματα των συμπατρωτών του: «Ελπίζω αυτού του τύπου τα επεισόδια να μην επαναληφθούν, γιατί ο κόσμος έρχεται να απολαύσει τους αγώνες. Το τένις δεν είναι ποδόσφαιρο. Οι εκδρομείς από την Αργεντινή πρέπει να δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό στη χώρα που μας φιλοξενεί όλους.»