02 Αυγούστου 2016

Τρομακτικό πολύνεκρο δυστύχημα στη Ν. Κορέα [video]

Για να ξεφύγει από ένα άλλο ατύχημα επιτάχυνε και τελικά προκάλεσε πολύνεκρο δυστύχημα ή δεν είχε πάρει τα φάρμακά του;

Τρεις νεκροί και 14 τραυματίες (κατά άλλες πηγές 18 ή 19) ήταν ο απολογισμός αυτοκινήτου που πέρασε με 120 km/h κόκκινο φανάρι, όπου ήδη περίμεναν σταματημένα αυτοκίνητα.

To τρομακτικό δυστύχημα συνέβη προχτές 31 Αυγούστου, το απόγευμα, στην νοτιοκορεατική πόλη Haeundae. Υπαίτιος ήταν ο οδηγός ενός Peugeot 508 που νοσηλεύεται επίσης και εκκρεμεί εις βάρος ένταλμα σύλληψης.

Ο οδηγός ονόματι -τι άλλο;- Kim πέρασε με κόκκινο και με ιλιγγιώδη για τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες ταχύτητα, έπεσε με το αυτοκίνητό του αρχικά πάνω σε πεζούς που διέσχιζαν τη διάβαση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Haeundae και στη συνέχεια πάνω σε άλλα αυτοκίνητα.

Ο Kim ακριβώς πριν προκαλέσει το πολύνεκρο δυστύχημα, είχε χτυπήσει τον πίσω προφυλακτήρα άλλου αυτοκινήτου, μόλις 300 m από τη διασταύρωση. Οι κάμερες παρακολούθησης τον βιντεοσκόπησαν αμέσως ύστερα να επιταχύνει για να διαφύγει, αναπτύσσοντας περίπου 120 km/h, κατά την Αστυνομία.

Ο Kim είπε στην αστυνομία ότι δεν θυμάται τίποτα από τα συμβάντα και ότι ξύπνησε στα Επείγοντα. Πάντως δεν ήταν ούτε μεθυσμένος ούτε είχε πάρει ψυχότροπες ουσίες. Η Αστυνομία υποπτεύεται ότι πρέπει να έχασε προσωρινά τις αισθήσεις του εξαιτίας της μη λήψης φαρμάκων για εγκεφαλική πάθηση. Όπως ο ίδιος είπε δεν είχε πάρει τα φάρμακά του εκείνη την ημέρα.

Πάντως ο Kim δεν είναι άγνωστος στα συμβάντα της Τροχαίας της Haeundae, καθώς έχει παρόμοια ατυχήματα το 2013 και το 2014, ευτυχώς τότε χωρίς την πρόκληση τραυματισμών, όπως επιβεβαιώνει η ασφαλιστική εταιρεία.


Γιάννης Κουτσουφλάκης
http://www.drive.gr/news/kosmos/tromaktiko-polynekro-dystyhima-sti-n-korea-video