06 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟ@ΤΣΑΣ! Η Ζωή προαναγγέλει αντεπίθεση στις 15 Σεπτεμβρίου

«Στις 15 Σεπτεμβρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας, θα ιδρυθεί ένας νομικός φορέας συνδεδεμένος με το κόμμα, που θα διεκδικήσει όλα αυτά που παραβιάζονται από τις ελληνικές κυβερνήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Μάλιστα, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» ξεκίνησε την ομιλία της λέγοντας: «Οι γερμανικές αποζημιώσεις, η υπόθεση της Siemens και της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και το ελληνικό χρέος έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Όλες έχουν απασχολήσει και τις τρεις εξουσίες, που σύμφωνα με το άρθρο ένα του Συντάγματος θα έπρεπε να λειτουργούν υπέρ του λαού».

«Η ελληνική δικαιοσύνη έχει αποφανθεί ότι η Γερμανία πρέπει να αποζημιώσει τις οικογένειες των ανθρώπων που έπεσαν θύμα τους. Από το 2000, όμως, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις βάζουν εμπόδια στην καταβολή αυτών. Ο υπουργός δικαιοσύνης της χώρας δεν υπογράφει την απόφαση για να μην κατασχεθεί η γερμανική περιουσία που βρίσκεται στην Ελλάδα. Το ελληνικό δημόσιο και η ελληνική κυβέρνηση, προστατεύουν την γερμανική κυβέρνηση και το γερμανικό δημόσιο να να μην πληρώσουν», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου σχετικά με τις τις γερμανικές αποζημιώσεις του Δίστομου.

Παράλληλα, η ίδια επισήμανε ότι: «Το τελευταίο ενάμιση μήνα ακούμε την κυβέρνηση ότι διπλωματικά και νομικά θα διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις. Από το 2014 υπάρχει εισήγηση του νομικού επιτελείου του κράτους, που αναφέρουν αναλυτικά τους τρόπους που μπορούν να τις διεκδικήσουν, αλλά ο κ. Βενιζέλος τις έκρυβε στο συρτάρι του για καιρό».

Μεταξύ άλλων, η πρώην πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Siemens λέγοντας ότι: «Στην υπόθεση εμπλέκονται κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.. Οι ίδιοι υπέγραψαν συμφωνία με την εταιρία, που ανέφερε ότι θα πληρώσουν ελάχιστα εκατομμύρια ευρώ. Ο συμβιβασμός που έχει γίνει δεν εφαρμόζεται, όμως, από την Siemens, αλλά η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να την εφαρμόζει κανονικά».

«Κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν λέει την αλήθεια στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο κ. Γεωργίου ανέλαβε να διογκώσει το έλλειμμα και το χρέος για να εφαρμοστεί το μνημόνιο στην Ελλάδα, μετά από υπόδειξη του κ. Παπακωσταντίνου και του κ. Όλι Ρεν. Η Κομισιόν, η Κυβέρνηση και η ΕΛΣΤΑΤ αντάλλαζαν email για το πως θα άλλαζαν τα νούμερα. Η κυβέρνηση από την στιγμή που αναγνωρίζει τα νούμερα που ανέφερε η ΕΛΣΤΑΤ, παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη», υποστήριξε η κυρία Κωνσταντοπούλου για την ΕΛΣΤΑΤ.