04 Σεπτεμβρίου 2016

Τηλεοπτικές άδειες: Οι 66 ώρες απομόνωσης! Η φρουρά, τα γεμάτα ψυγεία και τα χειρότερα δωμάτια - Η στιγμή που βρέθηκαν όλοι οι υποψήφιοι μαζί

- Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής
- 43,6 εκατομμύρια ευρώ έδωσε ο Γιάννης Αλαφούζος, 52,6 ο Γιάννης Καλογρίτσας, 73,9 έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, 75,9 ο Θοδωρής Κυριακού
- Πώς ήταν τα δωμάτια, όπου παρέμειναν απομονωμένοι για 66 ώρες
- Η διαρρύθμιση ανά όροφο του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης
- Δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
66 ώρες... απομόνωσης! Κλεισμένοι σε ξεχωριστά δωμάτια, οι υποψήφιοι που διεκδικούσαν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες κοιμούνταν σε ράντζα, έτρωγαν πλήρη γεύματα και είχαν το.. προσωπικό τους ψυγείο για τις... λιγούρες.

Την Τρίτη στο φυλάκιο του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης έγινε ο πρώτος έλεγχος με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας των συμμετεχόντων.
Εκεί, πήραν την κάρτα διαπίστευσης και ακολούθως οι εκπρόσωποι των σχημάτων κατευθύνθηκαν στην κεντρική είσοδο της Γραμματείας, όπου και πραγματοποιούταν ο δεύτερος έλεγχος. Εκεί, αφαιρούνταν όλα τα αντικείμενα (κινητά, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α.), που απαγορεύονταν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Μόλις ολοκληρωνόταν και ο σωματικός έλεγχος, οι ομάδες κατευθύνονταν στην μεγάλη αίθουσα.
Για περίπου μια ώρα, οι επικεφαλής των εταιρειών συνυπήρξαν στον ίδιο χώρο, χωρίς όμως να έχουν ιδιαίτερη επικοινωνία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το κλίμα ήταν ψυχρό.
Στην αίθουσα που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου, ήταν οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Ιβάν Σαββίδης, Θοδωρής Κυριακού, Χρήστος Καλογρίτσας, Δημήτρης Φουρλεμάδης, Πάνος Κυριακόπουλος, Κώστας Κιμπουρόπουλος και Κώστας Αλκαλιάν.

Σταδιακά, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού οδηγούσε μία μία τις ομάδες στις αίθουσες τους. Ο κάθε διαγωνιζόμενος έπαιρνε μαζί του δύο κούτες με φακέλους, όπου ήταν αποτυπωμένο το λογότυπο της συμμετέχουσας εταιρείας. Επίσης, δόθηκαν και δύο ακόμη φάκελοι. Ο ένας περιείχε τον κωδικό πρόσβασης στο κομπιούτερ και ο άλλος είχε το κλειδί της πόρτας.
Με τη συνοδεία δύο προσώπων της Επιτροπής, τα μέλη των ομάδων οδηγούνταν ανά δεκάλεπτο στους χώρους, όπου και παρέμειναν επί 66 ώρες. Οι πόρτες είχαν σφραγιστεί με τέσσερις κορδέλες, με την κάθε κορδέλα να περιέχει και έναν μοναδικό κωδικό, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα παραβίασης.

Η απομόνωση
Στον προθάλαμο κάθε ορόφου, όπου ήταν κλεισμένοι οι συμμετέχοντες βρισκόταν ένας υπαξιωματικός, ενώ έξω από την αίθουσα κάθε ομάδας υπήρχε ένας αστυνομικός. Σε ταμπέλες που είχαν τοποθετηθεί στις πόρτες αναγραφόταν ο αριθμός και το όνομα της διαγωνιζόμενης εταιρείας. Κάτι αντίστοιχο υπήρχε και στις εξωτερικές πόρτες των τουαλετών.
Οι αίθουσες χωρίζονταν σε δίχωρες και μονόχωρες. Δύο εκ των διαγωνιζομένων, ο Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά και η Dimera του Ιβάν Σαββίδη, είχαν την ατυχίανα φιλοξενηθούν σε μονόχωρα δωμάτια, γεγονός που δυσκόλευε ακόμη περισσότερο την 66ωρη παραμονή τους.
Με το που άνοιγε η πόρτα, τα μέλη των ομάδων αντίκριζαν σχεδόν την ίδια εικόνα. Ένα γραφείο με έναν υπολογιστή ΗΡ και έναν εκτυπωτή. Δύο πακέτα με κόλλες Α4, τέσσερα ανταλλακτικά για τόνερ εκτυπωτή και τέσσερα στυλό μαύρου χρώματος.



Το κάθε δωμάτιο είχε από ένα ψυγείο, μια καφετιέρα για γαλλικό καφέ και έναν φούρνο μικροκυμάτων, ενώ πάνω στο τραπέζι υπήρχε ένας μεταλλικός δίσκος με κουλουράκια, κέικ, κρουασάν κ.α.
Στο ψυγείο, εκτός από το φαγητό που είχαν παραγγείλει τα μέλη των ομάδων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, υπήρχαν και πέντε κυπελάκια με παγωτά γνωστής εταιρείας, όπως επίσης μια σακούλα με παγάκια.
Πέραν του παγωτού, υπήρχαν και σοκολάτες, ζελέ και τοστ ζαμπόν – τυρί.
Επίσης, τα δωμάτια είχαν εφοδιαστεί με αρκετή ποσότητα εμφιαλωμένου νερού, Coca-Cola, πορτοκαλάδα και Sprite.
Αυτό που προκάλεσε τεράστια έκπληξη στους συμμετέχοντες, ήταν το γεγονός ότι τα ψυγεία είχαν εφοδιαστεί το πρωί με φαγητό για τις επόμενες 2,5 μέρες.

Τι ζήτησε ο Ιβάν Σαββίδης από τον σεφ για το φαγητό του;
 
Ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να μην κατάφερε να εξασφαλίσει κάποια από τις άδειες που δημοπρατήθηκαν στην μαραθώνια διαδικασία του διαγωνισμού στη ΓΓΕΕ, αναγκάστηκε όμως όπως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι να μείνει στο κτίριο της γγ στην Καλλιθέα και να τρώει ότι ετοίμαζε ο σεφ που επιλέχθηκε για την διαδικασία.
Ο σεφ της διαδικασίας, αποκάλυψε μάλιστα μιλώντας στην εφημερίδα Παραπολιτικά το... μενού του διαγωνισμού, που περιείχε για τις τρεις μέρες, μοσχάρι νουά, μοσχάρι κοκκινιστό, κοτόπουλο, παστίτσιο, μπριαμ, σαλάτες και ψωμί. Για πρωινό οι υποψήφιοι καναλάρχες και οι συνεργάτες τους έπαιρναν κουλουράκια και τσουρέκια και για δεκατιανό σάντουιτς.

Όλοι έτρωγαν το ίδιο φαγητό, ενώ πριν την αρχή της διαδικασίας ακόμα είχαν ερωτηθεί αν είναι αλλεργικοί ή αν έχουν δυσανεξία σε κάτι. Ο μόνος που είχε σχετική προτίμηση για το φαγητό ήταν ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος διεμήνυσε στην κουζίνα πως θέλει το φαγητό του “χωρίς καθόλου αλάτι” πιθανότατα για λόγους υγείας.

ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ