11 Σεπτεμβρίου 2016

Φώναζε "Allahu Akbar" και "θα πεθάνουμε" μέσα στο αεροπλάνο! [audio]

Τον... τρόμο έζησαν οι επιβάτες πτήσης της εταιρίας Easy Jet με προορισμό τη Βενετία, όταν ένας άνδρας σε αμόκ άρχισε να φωνάζει "Allahu Akbar", "θα πεθάνουμε σήμερα" και "ο θάνατος έρχεται" σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού!

Οι επιβάτες της πτήσης EZY5263 της Easy Jet, που απογειώθηκε στις 23 Αυγούστου από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου με προορισμό τη Βενετία, τρομοκρατήθηκαν ακούγοντας τον άνδρα, που φορούσε χειροπέδες, να φωνάζει σε αμόκ πως θα πεθάνουν όλοι εκείνη την ημέρα, ενώ παιδιά που βρίσκονταν μέσα στο αεροπλάνο έβαλαν τα κλάματα από το φόβο τους.

Αποδείχθηκε τελικά πως δεν ήταν τίποτα περισσότερο από έναν μετανάστη που είχε απελαθεί από τη Βρετανία και συνοδευόταν από άνδρες της εσωτερικής ασφάλειας στη Βενετία. Γι’ αυτό άλλωστε και φορούσε χειροπέδες. Πρόκειται για άνδρα που είχε ζητήσει άσυλο στη Βρετανία, πέρασε ένα χρόνο σε κέντρο κράτησης και τελικά αποφασίστηκε, στο πλαίσιο της Συνθήκης του Δουβλίνου, να απελαθεί στην Ιταλία.

Σύμφωνα με επιβάτη που κατέγραψε το αμόκ του μετανάστη, ο άνδρας φώναξε 29 φορές Allahu Akbar (σ.σ. Ο Θεός είναι μεγάλος), "ο θάνατος έρχεται" άλλες 17 και "θα πεθάνουμε" άλλες εννέα φορές! Επιβάτες που βρίσκονταν στην πτήση υποστήριξαν πως το πλήρωμα της εταιρίας, αντί να τους καθησυχάσει, τους ζήτησε να σβήσουν από τα κινητά τους τα video και τις φωτογραφίες στα οποία είχαν καταγράψει τα πάντα!

Ένας επιβάτης όμως κράτησε ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο έφτασε στα... χέρια της κυριακάτικης Mail.